Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyergyó Open: minden gyergyói dobogóra állhatott

Gergely Imre 2022. június 26., 18:03

Van mire büszkének lennünk – olvasható az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub közösségi oldalán, és ez kétségkívül igaz. A gyergyószentmiklósi egyesület sportolói ismét kitettek magukért.

Gyergyó Open: minden gyergyói dobogóra állhatott
Huszár Árpád edző és a négy U14-es dobogós sportoló Fotó: Gergely Imre

Vasárnap értek véget a 13 ország válogatottjának részvételével megrendezett Gyergyó Open ökölvívó viadal döntői, az pedig biztos, hogy van mire büszkének lennie az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubnak. Az U14-es korosztály számra szombaton rendezték a finálékat, ahol Fazakas Katalin (51 kg) az ukrán Adamovics Angelina ellen lépett szorítóba, és végig kiválóan teljesített, amit a pontozóbírók döntése is megerősített, Katalin egyhangú pontozással győzött és szerezte meg az aranyat.

Fazakas Katalin a Gyergyó Openen jelenlévő szakemberek szavazatai alapján a torna legjobb U-14es női versenyzőjének járó különdíjat is átvehette.

Tallósi Vanessza (57 kg) szintén aranyérmes lett, de ürüm az örömben, hogy a román ellenfele nem vállalta az összecsapást, nem jelent meg a mérkőzésen, így Vanessza nem mutathatta meg a tudását a hazai szurkolók előtt.

Az U14-esek mezőnyében még Fazakas István (46 kg) képviselte az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubot. A döntőben a román korosztályos bajnok Edwin Petreával találkozott. Végig szoros küzdelem zajlott a ringben, ahol végül Petrea győzött. Érdemes tudni, hogy az ezüstérmes István mindössze 10 hónapja kezdett el ismerkedni az ökölvívással,

Petrea már azelőtt bajnok volt, mielőtt a gyergyói fiú először bokszkesztyűt húzott volna a kezére.

Az U14-es korosztályban egy bronzérmet is szereztek a gyergyóiak Búzás Róbert (54 kg) révén. Róbert az elődöntőben megosztott pontozással maradt alul egy román ellenféllel szemben, úgy, hogy a csarnokban mindenki őt látta jobbnak.

Az EGÖSK U14-esei tehát két aranyéremmel, egy ezüsttel és egy bronzzal zárták a Gyergyó Opent.

Közülük Fazakas Katalin, Tallósi Vanessza, és Fazakas István Magyarország válogatottjának színeiben, Búzás István romániai válogatottként szerepelt. 

A junior (U16-os) korosztályban Majlát András az elődöntőben nagy csatában, megosztott pontozással veszített az egy évvel idősebb bolgár fiúval, a tavalyi Európa-bajnokság dobogósával, Konsztantin Kosztovval szemben, így ő bronzéremmel zárta a viadalt. 

Kozma Lívia ugyan saját súlycsoportjában (60 kg) indult volna a versenyen, de itt nem volt más jelentkező, így a 63 kg-os mezőnybe nevezett be. A döntőben a ciprusi Christina Ntzagarian ellen bokszolt. Nagyon szoros és látványos mérkőzésen szurkolhatott a teltházas csarnok, melynek végén ellenfele kezét emelte fel a mérkőzésvezető, ennek köszönhetően Lívia ezüstéremmel zárt.

Benedek Péter (46 kg) Nicolas Boncuval csapott volna össze a fináléban, de a román gyerek visszalépett a küzdelemtől. Így Péter meccs nélkül gyarapította arannyal Magyarország kollekcióját.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.