Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gőzerővel készül Incze Kriszta az olimpiai kvalifikációs versenyre

Sebestyén Ervin 2024. március 14., 15:50

Sérülés miatt februárban nem tudott részt venni a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon, azonban most már teljesen felépült. Incze Kriszta teljes erőbedobással készül az azerbajdzsáni olimpiai kvalifikációs versenyre, ahol megszerezné a párizsi kvótát.

Gőzerővel készül Incze Kriszta az olimpiai kvalifikációs versenyre
Galérianézet
Incze Kriszta nagy reményekkel vág neki az azeri turnénak Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 27 éves szabadfogású birkózó korábban négy alkalommal szerzett már Európa-bajnoki érmet, ezúttal is jó esélye lehetett volna erre Bukarestben, de sérülés miatt nem vállalhatta a kihívásokat.

„Amikor lesérültem egyből tudtam, hogy nem vehetek részt a kontinensviadalon, ez pedig rendkívül rosszul érintett. Az első napok nagyon nehezek voltak, elég sokat sírtam, próbáltam összeszedni magam fejben, tényleg nagyon készültem az Eb-re. Egy hét után úgy éreztem kicsit javult a lábam állapota, egy pillanatig hittem abban, hogy mégis ott leszek a tornán, de végül az volt a logikus döntés, hogy nem indulok” – nyilatkozta a Székely Sportnak Incze Kriszta.

Sikerült teljesen felépülnie a sérüléséből, teljes értékű edzésmunkát végez és teljes erőbedobással dolgozik azon, hogy a lehető legjobb formába lendüljön az olimpiai kvalifikációs versenyekre.

„Teljesen egészséges vagyok és nagyon jól érzem magam. Jelenleg Bukarest mellett edzőtáborozunk, úgy érzem a legjobb ütemben halad a felkészülés, természetesen az a cél, hogy a legjobb formámat tudjam majd mutatni Azerbajdzsánban. Március 22-én már elutazunk Bakuba, ott lesz egy pár napos edzés, április 6-án pedig már birkózok, elkezdődik az első turné” – vázolta fel a közeljövő menetrendjét.

Kriszta abban bízik, hogy már Azerbajdzsánban sikerül az első kettő között végezni, ezzel pedig meg is szerzi az olimpiai kvótát a nyári párizsi ötkarikás játékokra, ami rendkívül sokat jelentene számára.

„Nem lesz könnyű dolga senkinek, erős a mezőny. Érzésem szerint a legnagyobb riválisomat a fehérorosz, illetve a bolgár ellenfelemben találhatom meg, ellenük minden tudásomra szükség lesz. Nem tudjuk pontosan, hogy ki képviseli majd az oroszokat, az ő helyzetük kicsit nehezebb. Az előbb említett két versenyzővel viszont hasonló színvonalat képviselünk” – fejtette ki véleményét a többszörös Eb-érmes birkózó.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hozzátette, mindenképp az európai turné során szeretné kiharcolni a jogot, hogy ott lehessen az olimpiai játékokon, ugyanis a világturnén sokkal nehezebb dolga van mindenkinek.

Őszintén bízom benne, hogy sikerül már az első tornán megszerezni a kvótát, keményen készülök rá, és úgy vélem, reális célkitűzés, hogy a legjobb kettőben végezzek. Az európai verseny számomra könnyebb lesz, mint a májusban rendezendő isztambuli világturné, mivel ott sokkal többen indulnak és más a helyzet. Természetesen ott sem lehetetlen, de jobban örülnék, ha nem kellene már ezért izgulni”

– hangsúlyozta a tapasztalt sportoló.

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Kiemelte azt is, hogy megpróbálja előnyére fordítani az eddig szerzett tapasztalatait. Több világeseményen is részt vett már, ebből pedig nagyon sokat tanult, az ilyen helyzetekben felhasználhatja a megszerzett tudását.

„Nem szabad hagyni, hogy az érzések irányítsák az embert a meccs folyamán. Úgy gondolom, az olimpiai játékok után sok téren sikerült fejlődnöm, nemcsak azok a meccsek miatt, amiket lejátszottam, hanem amiket végig is néztem ott a helyszínen. Teljesen más szint, sikerült sok tanulságot levonni belőlük” – mondta bizakodón Incze Kriszta a Székely Sportnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.