Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gazdag éremgyűjteménnyel tértek haza a székelyföldi cselgáncsozók a földharc-bajnokságról

Dobos László 2023. október 11., 11:38 utolsó módosítás: 2023. október 11., 12:13

Nyolc éremmel tértek haza a székelyföldi cselgáncsozók a Kolozsváron megrendezett, az U14-es és az U16-os korosztály számára kiírt földharc-bajnokságról. Kóka Krisztián, Benczédi Tamás és Balogh Péter aranyérmes szerzett.

Gazdag éremgyűjteménnyel tértek haza a székelyföldi cselgáncsozók a földharc-bajnokságról
Galérianézet
A kolozsvári földharc-bajnokságon érmes csíki cselgáncsozók és edzőik Fotó: Sinka Szabolcs

Kolozsváron rendezték meg az elmúlt napokban az U14-es és az U16-os korosztályú cselgáncsozók számára kiírt földharc (ne-Vaza) bajnokság országos döntőjét, amelyen remek eredményeket értek el a székelyföldi sportolók.

Az U14-es korosztályban Benczédi Tamás (46 kg-os súlycsoport, Csíkszeredai HJC/Koka's) és Balogh Péter (55 kg, Csíkszeredai ISK) bajnoki címet szerzett, András Lola (44 kg, HJC/Koka's) ezüstérmes lett, Kedves Ármin (38 kg, Csíkszeredai ISK, csíkszentdomokosi csoport) pedig bronzéremmel zárt. Benczédi és Balogh osztálytársak a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskolában, András Lola pedig a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola diákja.

Az U16-os korosztályúak versenyén Kóka Krisztián (46 kg, VSK Csíkszereda/Koka's) megismételte két héttel ezelőtti teljesítményét, amikor az U15-os kategóriában lett bajnok, és újra az első helyen végzett. Kóka a csíkszeredai József Attila Általános Iskola diákja. Kitűnően szerepelt ebben a korosztályban Balázs Hunor (81 kg, Csíkszereda ISK) is, aki a dobogó második fokára állhatott.

A VSK Csíkszereda, a Koka's és a HJC fiatal cselgáncsozóit Sinka Szabolcs, Papp Róbert Flórián és Bardócz Richárd edzők készítették fel, a Csíkszeredai ISK dzsúdósainak edzői Dániel Albert és Pantea Cornel, a csíkszentdomokosi csoporté pedig Szőcs László.

Az éremtáblázaton a Csíkszeredai Koka's/HJC az U14-eseknél a harmadik helyen végzett, a Csíkszeredai ISK pedig a negyediken. Az U16-osok éremtáblázatán a VSK Csíkszereda/Koka's csapata szintén negyedik lett.

Jól szerepeltek a Veres László által felkészített Kézdivásárhelyi Nagy Mózes ISK képviselői is Kolozsváron, az U16-os korosztályban két érmet szereztek. Mindketten az 55 kg-os súlycsoportban léptek tatamira, ahol Simon Tege ezüst-, Tamás Gábor pedig bronzérmes lett.

A két érmes kézdivásárhelyi dzsúdós, Simon Tege és Tamás Gábor Fotó: Veres László/ facebook

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.