Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fuss NEKI! Csík: Jelentkezz nagykövetnek!

Székely Sport 2024. április 11., 10:12

Segíteni, egymást támogatni nem csak karácsonykor szükséges, hiszen az év többi részében is számos olyan intézmény, projekt létezik, amelyek csakis a közös összefogás segítségével érhetik el ugyanazt a célt: tenni a közösségért. A The House Egyesület harmadik alkalommal szervezi meg a Fuss Neki! Csík rendezvényt, a részleteket Simó Réka projektvezető osztotta meg velünk.

Fuss NEKI! Csík: Jelentkezz nagykövetnek!
A nagykövetek április 23-án éjfélig jelentkezhetnek
Mi is a Fuss NEKI! Csík?

· Egy sportesemény, ahol a fiatal és idős, egyedülálló vagy a családdal, kollégákkal érkező személy azt érezheti, hogy a közösséghez tartozik, és szerepe van annak fejlődésében.

· Adománygyűjtő program, amely hozzásegít civil szervezeteket közösségi projektjeik megvalósulásához.

· Civil szervezetek bemutatkozására alkalmas esemény, amelyen keresztül megismerheted, hogy milyen szervezetek tevékenykednek és milyen programok, projektek zajlanak ott, ahol élsz.

A Fuss NEKI! Csík eseményt idén harmadik alkalommal szervezi meg a The House Egyesület. A program első szakasza – a civil szervezetek jelentkezése – lezárult, a második szakaszban várják a nagykövetek jelentkezését, legkésőbb április 23-án éjfélig. A nagyköveteken keresztül történik ugyanis az adománygyűjtés.

Ki jelentkezhet nagykövetnek?

· Akinek fontos, hogy tegyen a közösségéért.

· Aki hisz abban, hogy mindannyian felelősek vagyunk térségünk fejlődéséért.

· Aki szeretne példát mutatni környezetének.

· Aki szeret futni, gyalogolni, biciklizni.

· Aki ráér május 25-én, hogy részt vegyen egy fantasztikus hangulatú sporteseményen. De az sem baj, ha éppen ezen a dátumon nem szabad, és úgy dönt, hogy önállóan teljesíti az elvállalt távot.

Miért jó nagykövetnek lenni?

· Részt vehetsz egy közösségi sporteseményen, amely nem verseny, hanem az a célja, hogy a mozgás és a sport szeretetének, az egészség megőrzésének népszerűsítése által civil szervezetek munkáját támogassa.

· Nem a fizikai teljesítményed a tét – bár ez nem hátrány –, hanem a jó szándék, a felelősségvállalás, és az, hogy tenni akarsz a környezetedért.

· A 30 civil szervezet közül lehetőséged van kiválasztani egyet, de akár többet is, amelyeknek a munkájára felhívhatod a figyelmet. Érdemes követni a program Facebook-oldalát.

· Barátaiddal, munkatársaiddal, családoddal együtt közösségi projektek megvalósulását segíthetitek. Akár olyan projektekét is, amelyeknek ti is a haszonélvezői lesztek.

A Fuss NEKI! Csík program sikeressége rajtad is múlik! Azon múlik, hogy kilépsz a komfortzónádból, mozgosítod a környezetedet, a személyes kapcsolataidat, és elmondod mindenkinek, hogy segíteni nagyszerű dolog.

Gyakran feltett kérdések

Akkor is jelentkezhetek, ha nem vagyok csíki?

Természetesen bárki jelentkezhet nagykövetnek, függetlenül attól, hogy hol él. Akár külföldön élő személyek jelentkezését is várják.

Ha nem tudok részt venni a május 25-ei közösségi rendezvényen, akkor is jelentkezhetek?

A program lehetőséget biztosít azok számára is, akik egyénileg, május 24-26. között bármikor le tudják szaladni, biciklizni, gyalogolni a vállalt távot.

Milyen hosszú távot kell teljesítenem nagykövetként?

Nincs megkötés a táv teljesítése kapcsán, a minimum 1 kilométer. Mindenki annyi kilométert vállal, amennyit tud és szeretne.

Ha nem szeretnék nagykövet lenni, akkor mikén tudom támogatni a programot?

A projekt harmadik fázisában támogatókat keresnek, akik adományokkal segítik a benevezett projektek megvalósítását. Ugyanakkor a szervezők várják az önkéntesek jelentkezését is. Kövessétek a weboldalt, hogy ne maradjatok le a program híreiről.

Kiket lehet támogatni?

Olyan évtizedes múlttal rendelkező, vagy éppen frissen alakult civil szervezeteket, amelyek fő küldetésüknek tekintik a közösségépítést és annak szolgálatát. A program során begyűlt pénzösszeget számos cél elérésére fordítanák, melyek lehetnek infrastukturális-, vagy programalapúak, de akár eszközbeszerzés vagy oktatási projektek megvalósulását segítenék elő. A részletes listát itt érheted el.

Meghoztuk a kedved? Jelentkezz nagykövetnek legkésőbb április 23-án éjfélig itt!

Hogy ne maradj le a részletekről, a Fuss NEKI! Csík programot kövesd a Faceboook-on, az Instagramon és a YouTube-on.

0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.