Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Formába lendült az udvarhelyi ifi asztaliteniszező, három tornagyőzelem bő egy hét alatt

Zátyi Tibor 2023. december 06., 13:34

Bő egy hét alatt három tornagyőzelmet ért el Toró Dávid, a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub fiatal asztaliteniszezője, előbb Győrben, majd Újszentesen sem talált legyőzőre.

Formába lendült az udvarhelyi ifi asztaliteniszező, három tornagyőzelem bő egy hét alatt
Toró Dávid a győri torna dobogójának legfelső fokán Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK-SZAK

A Club Aréna Győr november végén második alkalommal adott otthont az U11-es, az U12-es és az U13-as korosztályú fiúk számára kiírt asztalitenisz Reménységek Kupájának. A seregszemlén három korosztályban 7 országból (Ausztria, Belgium, Lettország, Olaszország, Románia, Szlovákia és Magyarország) 12 külföldi és 12 magyar klub fiataljai vettek részt, összesen 53-an.

Újszentesen a Reménységek Kupáján az egy évvel idősebbek között is első lett Toró Dávid Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK-SZAK

Az U13-asoknál a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub fiatal játékosa, Toró Dávid nagyszerű menetelésbe kezdett az egy évvel nagyobb korosztályban, megérdemelten, magabiztosan nyerte a tornát. Közel volt az ISK-s házidöntő, hiszen a másik ágon Sebők Márton szintén remekelt, az elődöntőben szoros mérkőzésen maradt alul budapesti ellenfelével szemben, így a bronzérmet akaszthatták a nyakába. Az ISK harmadik képviselője, Bârdaș Márk az ötödik helyen zárt, csapatversenyben pedig az udvarhelyiek ezüstérmet szereztek, az összesített eredmények alapján a szlovákok előzték csupán meg őket.

Újszentesen a Reménységek Kupáján az U12-esek közöttiek dobogójának legfelső fokán Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK-SZAK

Az elmúlt hétvégén újabb Reménységek Kupája várt a fiúkra, akik ezúttal György Szilárd edző irányításával álltak asztalhoz Újszentesen. Temes megyében a hazai élmezőny mellett Görögország, Szerbia, Magyarország, Ausztria, Spanyolország, Olaszország, Izrael és Moldova Köztársaság fiatal tehetségei szerepeltek.

Toró Dávid az U12-es és az U13-as korosztályban sem talált legyőzőre, a kisebb korcsoport döntőjében legyőzte azt a szerb Cepandát, akitől szeptemberben kétszer is kikapott Dimitrovgradban. Az U13-asok elődöntőjében pedig legyőzte az idei Román Kupa-győztes slatinai Chirițăt, majd a döntőben a szerbek legjobbját is megverte.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.