Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fokozatosan veszik a lépcsőfokokat Székelyudvarhelyen az asztaliteniszesek

Zátyi Tibor 2024. január 03., 20:40 utolsó módosítás: 2024. január 03., 21:29

Összesen 93 verseny, hat edzőtábor, 243 versenynap – röviden így lehetne összefoglalni a székelyudvarhelyi asztaliteniszesek tavalyi évét. György István edző tekintett vissza 2023-ra, illetve előre is, hogy mi várható idén.

Fokozatosan veszik a lépcsőfokokat Székelyudvarhelyen az asztaliteniszesek
Az év harmadik napján már nagyüzem volt a székelyudvarhelyi asztalitenisz-teremben Fotó: Zátyi Tibor

„Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a tavalyi évről, az a tempó és munka, ami be lett fektetve, vezetett oda, ahol tartunk jelenleg. Ezt a korábbi években el sem tudtuk volna képzelni. Tavaly 93 versenyen vettünk részt, 38 házi bajnokságokunk volt. Ezek olyan számok, hogy kikerekedik az ember szeme tőlük. Így
nekünk rövid és hosszú távon is egyre több célt kell kitűznünk. Ezen kívül volt hat edzőtáborunk, 18 nemzetközi versenyünk – köztük a válogatott megmérettetések, összesen 281 napot versenyeztünk tavaly” – kezdte összegzőjét György István, a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK vezetőedzője.

Kiemelte, hogy az a legjobb hír, hogy minden korosztályban ott vannak az élmezőnyben, hazai és nemzetközi szinten is. „Mindezt úgy értük el,

hogy a sportolóink jelentős hányada székelyudvarhelyi. A Szuperligában ezüstérmes csapatunk tagja a svéd Sebastian Loso, de ő is már a miénk, sajátunknak tekintjük, hiszen már hét éve nálunk játszik”

– emelte ki György.

Ahogy a vezetőedző említette, a felnőtt csapat ezüstéremet szerzett a Szuperligában – ez az udvarhelyi asztalitenisz legfényesebb érme, továbbá zsinórban harmadik éve szerepelt az ISK-SZAK a Bajnokok Ligájában, míg az Európa Kupában hatodik éve, így kimondható, hogy meghatározó tagja a kontinens legjobb klubcsapatainak. Továbbá a felnőtt csapat tagja, Lucian Filimon a norvégiai Veterán Európa-bajnokság 40–44 éves korcsoportjában egyéniben és párosban is aranyérmet szerzett, míg az A divíziós együttes meghatározó játékosa, Jenei Barnabás a Pécsi Tudományegyetem csapatával Csehországban az Egyetemi Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett.

György István felett az éves versenynaptár, már most nagyon sűrűnek tűnik Fotó: Zátyi Tibor

Ezt követően kitért a fiatalokra, akik a korosztályos versenyeik mellett a felnőtt országos bajnokságban is szerepelnek, hiszen

az ISK-SZAK szuperligás együttese mellett egy az A-ban, míg három a B divízióban szerepel.

„Kiemelném még Toró Dávid tavalyi szezonját, aki jelenleg 77. az U13-as világranglistán, az európait még nem tették közzé, ott az első tízben lehet, míg a románt vezeti. Útjának még legelején áll, tavaly bekerült a nemzetközi szövetség körforgásába, rendszeres lehetősége van korosztálya legjobbjaival készülni. Mindezt pedig úgy érte el, hogy egy évvel idősebbekkel játszott 2023-ban” – folytatta a vezetőedző.

György István a Székely Sport kérdésére elmondta, bizakodó és pozitívan látja a jövőt, céljuk minden évben valami pluszt hozzátenni az előzőhöz képest.

Folyamatosan fejlődésben vagyunk, de fokozatosan kell vegyük a lépcsőfokokat, nem szabad átugrani egyet sem. Megvannak a célkitűzések 2024-re is, de megpróbálunk két lábbal földön maradni. Maradjon meg a folyamatosság és a minőségi eredmények”

– zárta a sajtótájékoztatót György István.

A versenyek pedig már jövő héten kezdődnek, az U13-as világkupa-sorozat, a WTT Youth Contender első állomását Ausztriában, Linzben rendezik, míg az U12-es és U14-es Román Kupa küzdelmeinek február elején a székelyudvarhelyi városi sportcsarnok fog otthont adni. Addig is folynak az edzések, a fiatalokkal folyamatosan a klub felnőtt játékosai, György Szilárd, Sánduly Levente, Tamás Szabolcs, Balázs Csaba és Mózes Gyula foglalkozik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.