Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ferencz ezüstérmes lett a Szövetség Kupán

Dobos László 2020. szeptember 30., 14:56 utolsó módosítás: 2020. szeptember 30., 15:56

Éremmel tért haza Marosvásárhelyről, a Szövetség Kupával díjazott lovastusa (military) versenyről Ferencz Katalin, a kotormányi Kavalliera Lovasklub versenyzője.

Ferencz ezüstérmes lett a Szövetség Kupán
Ferencz Katalin Iringóval a díjazáson Fotó: Bocskor István

Szeptember utolsó napjaiban rendezték meg a Marosvásárhelyen, az Állami Méntelepern a Szövetség Kupával díjazott háromnapos lovastusa (military) viadalt, amelyen a versenyzők díjlovaglásban, tereplovaglásban és díjugrásban mérték össze tudásukat. Az alcsíki klub versenyzői és lovai jól szerepeltek, kategóriájukban és korosztályukban az élmezőnyében végzetek.

Először volt országos szintű versenyen Bocskor Boróka, aki a Mercédesz lovával bemutatott teljesítményéért rajtengedélyt szerzett a szakszövetségtől, indulhat a soron következő bajnokságokon.

Debütált lovastusában Elekes Gréta, aki Dáriusz nevű lovával ötödik helyen végzett a gyermek korosztályban, és a szakemberek szerint nagyon ígéretes ez a teljesítmény.

A klubalapító Ferencz Katalin három lóval állt rajthoz. A Novis kategóriában, a kezdő lovak versenyén Castorral a negyedik, Colindával pedig az ötödik helyen zárt. Az elitversenyt a kolozsvári Călin Nemeș nyerte Quirro T nevű lovával, és ugyanő állhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Fleur nevű lovával. Ferencz Katalin ezüstérmet szerzett, a székely sportoló Iringó nyergében érte el ezt a kiváló eredményt az egy csillagos versenyen.

Ha a járványügyi szabályok megengedik, akkor Ferencz Katalin október második felében elindul a magyar lovastusa-bajnokságon, amelyet Bábolnán tartanak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.