Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Felnövőben egy udvarhelyi asztalitenisz aranygeneráció

Csulak Noémi , Józsa Csongor 2022. május 10., 10:18

Egymás után vették az akadályokat, nem nagyon tudta senki sem megszorongatni a Székelyudvarhelyi ISK ifjúsági 3-as (U12) korosztályú fiú asztaliteniszcsapatát. A legvégén a dobogó felső fokára állhattak, országos bajnokok lettek.

Felnövőben egy udvarhelyi asztalitenisz aranygeneráció
Galérianézet
Az udvarhelyi fiúk jól játszottak, fel is álltak a dobogó legmagasabb fokára Fotó: Erdély Bálint Előd

Péntektől vasárnapig nagyüzem volt a székelyudvarhelyi sportcsarnokban, itt rendezték a 11 és 12 évesek, vagyis az ifjúsági 3-as korcsoport számára a csapatdöntőt. Rengeteg gárda nevezett be: 30-an voltak a lányoknál, 34-en a fiúknál. Utóbbiaknál a házigazda Székelyudvarhelyi ISK öt csapattal volt érdekelt, ezekből három főtáblára jutott, vagyis a legjobb tizenhat mezőnyében szerepelt. Kettő az első körben búcsúzott, de a Toró Dávid, Sebők Márton és Bărdaș Márk trió egyszerűen verhetetlen volt. Három 3–0-s eredménnyel jutottak be a döntőbe.

A György István által irányított csapat a fináléban a Besztercei VSK-val csapott össze. Ez egy kicsit szorosabb csatát hozott, de a legvégén 3–1-re az udvarhelyiek diadalmaskodtak, így a díjazásnál megkapták a bajnoknak járó trikókat és az aranyérmeket.

Fotó: Erdély Bálint Előd

„Nagyon jól játszottak a fiúk, nem gondoltam volna, hogy ennyire simán verjük a mezőnyt. Maximálisan rákészültünk erre a tornára, kéthetes edzőtáborban voltunk, a munka pedig meghozta gyümölcsét.

Egyben látszik annak is az eredménye, amit az utánpótlásnevelésbe belenyomunk”

– összegzett az együttes trénere.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A fiúk számára ezzel nincs vége az idénynek, következnek az egyéni megmérettetések: az országos döntő torna, a Román Kupa és a Top16-os verseny. Ezeket mind Székelyudvarhelyen rendezik, legközelebb május 20–22-én állnak asztalokhoz a fiatalok.

Háromszéki bronzérem a lányoknál

A háromszéki színeket a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub, és a sepsiszentgyörgyi ISK csapatai képviselték. Előbbiek Canea-Kocsis Abigél, Balázs Boglárka és Beján Boglárka összeállításban bronzérmesek lettek.

Fotó: Facebook/nmsk.csnm

„Jövőre is ebben a korosztályban versenyzünk, úgyhogy van amiért dolgozzunk, hogy egy picivel jobbak lehessünk. Úgy gondolom, hogy egy kis szerencsével akár ott lehettünk volna a döntőben”– nyilatkozta Kerekes Barnabás, a Nagy Mózes Sportklub asztalitenisz edzője.

A Nagy Mózes fiú gárdája a Simó Éliás Máté, Handra Márk, Csiszár Zsolt és Fábián Balázs felállásban az 5–8. helyen zárt.

A Sepsiszentgyörgyi ISK első számú fiúcsapata a selejtező csoportjában két győzelmet és egy vereséget könyvelhet el, számukra így nem sikerült a továbbjutás. A másik gárdának ez volt az első hivatalos tornája, győzelem nélkül tértek haza. A csapat összeállítása: Orosz Krisztián, Vinczi Ákos, Kádár Benedek, Farkas Hunor, Csáki Gergő, Kölcsei Ákos és Jakab Bence.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.