Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Félmaratoni futóversenyt szerveznek Marosvásárhelyen

Horváth Bálint Ottó 2024. május 10., 18:24

Hatodik alkalommal szervezi meg vasárnap a Mureș Runners Egyesület az amatőr sportolóknak kiírt Maros Half Marathon elnevezésű félmaratoni futóversenyt.

Félmaratoni futóversenyt szerveznek Marosvásárhelyen
Több kategóriában zajlanak a versenyek. Archív Fotó: Komka Péter/MTI

A megmérettetésen négy versenyszámban rendeznek futamokat, a 21 kilométeres félmaratoni távra, az egyéni krosszversenyre (5 és 10 km), a váltóra (4x5 km) és a gyerekek 1 km-es távjára lehetett benevezni.

A szervezők tájékoztatása szerint mind a női, mind a férfi mezőnyben öt kategóriában (18 és 29, 30 és 39, 40 és 49, 50 és 59 év közöttiek, illetve 60 év fölöttiek), míg a gyerekeknél és serdülőknél a 7 év alattiak, a 8 és 11, a 12 és 14, illetve a 15 és 18 év közöttiek korosztályában zajlik a verseny.

A rajtcsomagokat szombaton 9 és 17 óra, valamint vasárnap reggel a verseny előtt 8 és 9 óra között lehet átvenni a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előcsarnokában.

A felnőttversenyek 9 óra 45 perckor rajtolnak a Színház térről, míg a gyerekek megmérettetése 12.30-kor kezdődik, a díjátadó ünnepséget pedig a tervek szerint 13.30-kor tartják.

Az esemény miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani, a főtéren való közlekedést már szombaton 16 órától lezárják az autósok előtt és egészen vasárnap 15 óráig nem lehet behajtani a központba és a környező utcákba sem.

A verseny célja az egészséges életmód és a marosvásárhelyi turisztikai látványosságok népszerűsítése.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.