Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Felbőgtek Kommandón a raliautó motorok

Sebestyén Ervin 2024. január 23., 20:41 utolsó módosítás: 2024. január 23., 20:43

Az idei évben megrendezésre került a Románia Historic Winter Rally újabb kiadása, a versenyzők Kommandón tehették próbára magukat.

Felbőgtek Kommandón a raliautó motorok
Színvonalas versenyt rendeztek Kommandón Fotó: Facebook/Romania Historic Winter Rally

A Románia Historic Winter Rally egy nemzetközi esemény, amelyet az Auto Crono CV klub szervezett nyolcadik alkalommal a franciaországi Association de Promotion des Sport Mécanique ASPROMECA-val partnerségben. Az előző kiadást a Paul Chabloz és Philippe Escobar alkotta francia csapat nyerte.

A 2023-as évben nem állhattak rajthoz a pilóták, ugyanis az időjárási körülmények nem tették lehetővé ezt. Idén változott a helyzet, a versenyzők múlt hétvégén havas és jeges erdei utakon kellett bizonyítsanak.

A teljes útvonal 389 kilométerből állt, ebből 230 időzített speciális szakasz volt, összesen 16 etapra bontva. Az eseményen VHC (történelmi versenyjárművek), 2WD (kétkerék-hajtás) és 4WD (négykerék-hajtás) járművek vehettek részt, valamint a nevezők száma hetvenre volt korlátozva.

Fotó: Facebook/Romania Historic Winter Rally

A győztes ezúttal is a Paul Chabloz és Philippe Escobar alkotta páros lett, akiknek egy BMW 325 iX E30-assal sikerült felülmúlni a vetélytársaikat.

Az első szakaszt 46 másodperces előnnyel nyerték a rivális Laurent Battut és Anne-Marie Pomarés duó előtt. A párharc a második napon is folytatódott a felek között, Paul 4, Laurent 3 szakaszgyőzelmet szerzett, csupán 4 és fél másodperc volt volt a különbség köztük, míg a harmadik helyen befutó versenyző 3 perc távolságra volt.

Fotó: Facebook/Romania Historic Winter Rally

A harmadik napra nem maradt már kérdés, Paul Chabloz és Philippe Escobar hatból hat etapot megnyert, összességében pedig 34,6 másodperces előnnyel nyerték a Winter Románia Historic Rally 2024-et honfitársaik, Laurent Battut és Anne-Marie Pomarés előtt. Nekik sikerült először, hogy zsinórban kétszer is az élen végezzenek. A dobogó harmadik fokára a szintén francia Frédéric Perriat és Cyril Ferrand állhatott fel, akik 5 perc 29 másodperccel az élen haladók mögött értek célba.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.