Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ezüst után arany, Szőcs Bernadette révbe ért Münchenben

Horváth Bálint Ottó 2022. augusztus 18., 20:55 utolsó módosítás: 2022. augusztus 18., 22:00

Aranyérmet szerzett a marosvásárhelyi származású Szőcs Bernadette a Münchenben zajló asztalitenisz Európa-bajnokság női páros versenyében.

Ezüst után arany, Szőcs Bernadette révbe ért Münchenben
Szőcs Bernadette és Sofia Polcanova három játszmában diadalmaskodtak a döntőben Fotó: Facebook/Federatia Romana de Tenis de Masa

A csütörtök esti döntőben a moldovai-osztrák Sofia Polcanova oldalán játszó Szőcs a román válogatottbeli csapattársai, Elizabeta Samara és Andreea Dragoman ellen küzdött a kontinensbajnoki címért.

A rendkívül szoros első játszma után, amely rövidítésben dőlt el Szőcs Bernadették javára (18–16) átvették az irányítást és magabiztosan, 11–6 arányban húzták be a második szetett. A harmadik játékrészben sokáig hátrányban játszottak, de a végén sikerült fordítaniuk, és 11–9-cel lezárták a párharcot.

A marosvásárhelyi asztaliteniszező szintén csütörtökön bejutott a női egyéni verseny nyolcaddöntőjébe, miután fölényesen, 4–0-ra (11–7, 11–7, 11–8, 11–3) győzött a magyarországi Póta Georgina ellen.

Szőcs Bernadette hétfőn ezüstérmet nyert Ovidiu Ionescuval a vegyespárosok küzdelmében, miután a döntőben négy szettben alulmaradtak a francia Emmanuel Lebesson és Jianan Yuan alkotta duóval szemben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.