Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Európa-bajnokságra készülnek a gyergyói ökölvívók

Gergely Imre 2023. június 10., 13:21

Nyolc gyergyószentmiklósi ökölvívó tehetség képviselheti Magyarországot a közelgő U14-es és U16-os Európa-bajnokságokon. Közülük négyen első számú kerettagok. Ezt a pénteken lezárult Bornemissza Emlékversenyen harcolták ki.

Európa-bajnokságra készülnek a gyergyói ökölvívók
Komolyan dolgoznak a gyergyói klub ökölvívói, mindegyikük szépen fejlődik Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Az Egerben megrendezett nagy hagyományú ökölvívó viadal, a Bornemissza Emlékverseny egyben kvalifikációs verseny is volt. Az idén 72. alkalommal sorra került sporteseményen dőlt el, hogy a közelgő Európa-bajnokságokra kik kerülhetnek be Magyarország válogatott keretébe.

Az U14-es korosztályban a Magyar Utánpótlás Kupa aranyérmesei és ezüstérmesei mérték össze a tudásukat. Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub – Felcsút SK színeiben hárman léptek szorítóba.

Srof Kevin (40 kg) Rafael Márkkal találkozott és megosztott pontozással győzött. Fazekas István (52 kg) Pintér Péterrel csapott össze és szintén megosztott pontozással nyert.

Bogyor Dávid (63 kg) az Utánpótlás Magyar Kupa győzteseként Túrós Leventével, a magyar bajnokkal nézett szembe. Egy végtelenségig kiegyenlített küzdelemben végül az ellenfél kezét emelték magasba.

Srof Kevin és Fazekas István így első számú válogatott kerettag lett súlycsoportjában, míg Dávíd második számú válogatott. Rajtuk kívül Tallósi Vanessza is első számú kerettag, de ő nem kellett most kvalifikációs mérkőzést vívjon, hiszen előző versenyeken minden meccsét döntő fölénnyel nyerte.

A junioroknál Benedek Péter, Sinka Botond, Búzás Róbert és Mailát András révén volt érdekelt a gyergyószentmiklósi ökölvívó csapat. Sinka (48 kg) az olasz Anthony El Moethy ellen bokszolt, Búzás (60 kg) az izraeli Rahal Adballakkal közdött meg, Mailát (63 kg) a magyarországi és a házigazda egri csapathoz tartozó Bangó Rolanddal csapott össze. Jól teljesítettek, de mindhárman alulmaradtak megosztott pontozással.

Benedek Péter (50 kg) viszont végig dominálta a mezőnyt.

Előbb magyar riválisát, Gombai Dominiket győzte le egyhangú pontozással, majd az elődöntőben az olasz bajnok Antonio Marongiuval csapott össze és mindhárom menetet nagy fölénnyel nyerte, és ismét egyhangú pontozással győzött. A döntőben a szlovákiai bajnok Mario Galba következett, aki ellen már az első menetben döntő fölénnyel nyerte meg az aranyérmet.

Így Srof Kevin, Fazekas István, Tallósi Vanessza és Benedek Péter első számú válogatott kerettagok,

Bogyor Dávid, Sinka Botond, Mailát András és Búzás Róbert pedig a második helyen készülnek és várják, hogy ha úgy alakul, előbbre léphessenek.

„Gratulálok mindegyik sportolónknak, a győzteseknek is, de Bogyor Dávidnak is, aki szintén nagyszerű teljesítményt nyújtott. Látszik, hogy komolyan dolgoznak és mindegyikük szépen fejlődik” – mondta Huszár Árpád vezetőedző.

A juniorok Európa-bajnoksága júliusban Ploiești-en tartják, míg az U14-esek kontinensviadalát Szlovéniában rendezik augusztusban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.