Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Érmeket szereznének az országos döntőn az ISK atlétái

Csulak Noémi 2022. július 27., 13:04 utolsó módosítás: 2022. július 27., 13:50

Mozgalmas szezonon vannak túl a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub atlétái, azonban nem pihenhetnek túl sokat, egy hónap múlva kezdődik a felkészülési időszak. Ezzel kapcsolatban Horovitz Hannát, az ISK atlétika edzőjét kerestük meg.

Érmeket szereznének az országos döntőn az ISK atlétái
Kolozsi Árpád Kristóf, Ugron-Brãileanu Gergő és Simion Bíborka képviselte a háromszéki klubot a bukaresti döntőn Fotó: Facebook/Sepsiszentgyörgyi ISK

A Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub atlétáinak utolsó próbatétele július 9–10. között volt. Az U16-os országos bajnokságot Bukarestben rendezték, ahol a fiatalok a középmezőnyben végeztek. Az eseményen a háromszékieket Kolozsi Árpád Kristóf, Ugron-Brãileanu Gergő és Simion Bíborka képviselte.

Horovitz Hanna, az ISK edzője elmondta, hogy elégedett az előző szezonban elért eredményekkel, illetve szemmel látható a sportolók fejlődése is, ez így együtt pedig kellő motivációt ad számukra a következő időszakra is.

A júliusi döntő után a sportolóink egy picit lazítanak, hosszú volt a szezon. A tervek szerint augusztus végén, szeptember elején kezdjük el a felkészülést a következő idényre. Reméljük, hogy egy edzőtáborra is sor kerül

– nyilatkozta Horovitz.

Hozzátette, hogy a megfelelő fejlődéshez adott minden felszerelés, ráadásul az év során a klubnak sikerült még több eszközhöz hozzájutnia, amivel a gyerekek felkészülése teljes mértékben biztosított.

Horovitz jelenleg egy kezdő- és egy haladócsoporttal dolgozik együtt, ahol 9 évestől egészen 17 éves korú gyerekeket edz és készít fel.

„Mindig azt szoktam mondani a tanítványaimnak, hogy munka, munka és még több munka kell, hiszen majd az hozza meg a gyümölcsét. A jövő szezonban a célunk, hogy a tapasztalat mellett az országos döntőn akár dobogós helyezéseket is elérjünk és érmekkel térjünk haza” – tette hozzá az edző.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.