Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Érem nélkül, értékes tapasztalatokkal térnek haza a székely teqballosok

Sebestyén Ervin 2022. október 02., 15:29

Budapesten rendezték az European Teqball Tour soron következő állomását, az esemény szeptember 29. és október 2. között zajlott. A Góbék Teqball Team tizennyolc résztvevővel indult, ezúttal elmaradt az éremszerzés.

Érem nélkül, értékes tapasztalatokkal térnek haza a székely teqballosok
Ezúttal nem jött össze az éremszerzés a székely teqballosoknak. Korábbi felvétel Fotó: Góbek Teqball Team

Több székely versenyzőnek ez volt az első komolyabb tornája, mindannyiuknak sikerült értékes tapasztalatot szereznie és tisztesen helytállnia. A férfi egyéniben mindenki jól teljesített, azonban csak Levik Boldizsár jutott a kieséses szakaszig, ahol becsatlakozott kiemeltként Györgydeák Apor is. Végül Leviknek a Bányik Csaba elleni összecsapás jelentette a végállomást, de a friss igazolás így is elégedett lehet az elért eredménnyel.

Györgydeák Apor először Hercegfi Mátét győzte le, majd a cseh válogatott Kubovy sem jelentett akadályt számára. Egészen az elődöntőig menetelt, ahol őt is Bányik Csaba ejtette ki kiváló napot kifogva, ugyanis döntőszettben legyőzte a székely teqballost. Apor vasárnap Katz Balázs ellen szállt harcba a bronzért, ahol két szoros szettben maradt alul és végül a negyedik helyet hozta el.

Fotó: Góbek Teqball Team

Az egyetlen Góbék női páros, Miklós Tünde–Ewa Kaminska (lengyel) ugyan győzelemmel indított, végül vereséggel zárta a budapesti tornát. Ami a férfi párost illeti, a Györgydeák–Ilyés duó remekül kezdett, azonban a Velkey–Cseri páros ellen vereséget szenvedtek a negyeddöntőben, így nem maradt esélyük az éremszerzésre.

A Góbék Teqball Team játékosai nem pihenhetnek, folytatják a felkészülést, ugyanis jövő hétvégén már a marosvásárhelyi világbajnoki kvalifikáción vesznek részt.

„Budapesten nem sikerült megismételni a krakkói sikereket, a főtáblán már olyannyira kiegyenlítetté vált a mezőny, hogy sokszor a napiforma dönt el egy-egy összecsapást. Györgydeák Apor férfi egyéniben előbb Bányik Csabától kapott ki, majd Katz Balázstól. Érdekesség, hogy korábban egyiküktől sem szenvedett vereséget, ez is tökéletesen mutatja, hogy milyen ütemben fejlődik a teqball és milyen ütemben változnak az erőviszonyok” – értékelt a tornát követően Ilyés Szabolcs.

Elárulta, hogy a Góbék Teqball Team volt a legnépesebb csapat a maga tizennyolc versenyzőjével, amire kifejezetten büszkék. Többnyire középiskolásokkal utaztak az eseményre, de így is elégedettek az eredményekkel és remek motivációt adott mindenkinek a kemény munka folytatásához. Optimistán várják a marosvásárhelyi világbajnoki kvalifikációt, abban bízva, hogy minél több kategóriában sikerül kijutniuk a november végi vébére.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.