Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Emma Răducanu és Simona Halep is bejutott a Transylvania Open negyeddöntőjébe

Agerpres 2021. október 28., 21:19

Simona Halep különösebb megerőltetés nélkül győzte le csütörtökön az orosz Varvara Gracsevát, és bejutott a 235.238 dolláros összdíjazású Transylvania Open tenisztorna negyeddöntőjébe. A legjobb nyolc között ott van Emma Răducanu is.

Emma Răducanu és Simona Halep is bejutott a Transylvania Open negyeddöntőjébe
Halep eddig szettveszteség nélkül menetel a kolozsvári tornán Fotó: TransylvaniaOpen/Facebook

A 30 éves román játékos mérkőzése a 21 éves ellenfelével egy órát és 14 percet tartott a kolozsvári BT Arénában. Simona Halep annak ellenére győzött, hogy az első szettben hátfájásra panaszkodott, és a két játszma közötti szünetben orvosi segítséget is kért – írja az Agerpres hírügynökség.

A mérkőzés elején kiegyensúlyozott volt a küzdelem, ám 2–2-es állásnál a világranglistán 18. helyezett román teniszező brékelni tudott, elhúzott 4–2-re és előnyét az első játszma végéig megtartotta.

Halep uralta a játékot a második szettben is, már 1–1-es állásnál elvette ellenfele adogatást, ezt megismételte 4–2-nél, s végül 6–4, 6–2-re nyert.

Győzelméért a torna első kiemeltje 5800 dollárt és 60 WTA-pontot kapott. A negyeddöntőben a 23 éves Jaqueline Cristian lesz Simona Halep ellenfele.

Bejutott csütörtökön a negyeddöntőbe az idei US Open bajnoka, Emma Răducanu is. A román apától származó brit teniszező Ana Bogdant győzte le két szettben, 6–3, 6–4 arányban. A 18 éves játékos másfél órán át tartó mérkőzésen jutott túl a 28 éves román ellenfelén.

A brit lány ellenfele a negyeddöntőben a hatodik kiemelt ukrán teniszező, Marta Kosztyuk lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.