Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Először lesz maratoni futóverseny Csíkborzsovában

Dobos László 2024. április 26., 12:49 utolsó módosítás: 2024. április 26., 12:51

Csíkborzsova első maratonját szervezi meg szombaton, április 27-én a SIC-Szépvíz Karate-Do Sportklub. A több távon és korosztály számára kiírt vetélkedőre a verseny előtt, a helyszínen is lehet nevezni.

Először lesz maratoni futóverseny Csíkborzsovában
Galérianézet
Minden korosztály választhat számára megfelelő távot a Csíkborzsova maraton. Képünk illusztráció Fotó: Kristó Róbert

Az ötletgazda és főszervező Szatmáry Zsolt Domokos 15 éves álma valósult meg az első Csíkborzsova maraton megszervezésével. A viadalon az 5, a 10, a 21 km és maratoni távon (42,195 km), illetve a váltó- és a családi futáson lehet indulni.

A vetélkedőre előzetesen is lehetett jelentkezni, ez fontos volt a szervezők számára a rendezési kérdések szempontjából, de amint elmondták, a helyszínen, a verseny előtt is be lehet nevezni.

Fontos, hogy minden résztvevő egy nyilatkozatot kell aláírjon, a 18 éven aluliaknak pedig az induláshoz szülői belegyezés szükséges. Eddig több mint 130-an jelentkeztek be hivatalosan a szombati megmérettetésre.

A verseny egyik helyszíne. Szépvíz madártávlatból Fotó: Pinti Attila

Az első rajt szombaton reggel 9 órakor lesz a borzsovai kultúrotthon előtti térről. Délelőtt 9 órakor indulnak a maratoni távra benevezett sportolók, 9.30-kor rajtol a 21 km-es táv mezőnye, 10 órakor a 10, 10.30-kor az 5 km-es versenyek, 11 órakor pedig a családi futás. A versenytáv érinti Szépvíz község mindhárom települését, áthalad Borzsován, Csíkszentmiklóson és Szépvízen is.

A szervezőktől megtudtuk, hogy Csíkborzsován lesz parkolási lehetőség, a verseny után pedig bográcsozás.

Azt szeretném, ha a csíkborzsovai maraton idővel egy rangos székelyföldi sporteseményé nőné ki magát.

A díjkiosztó ünnepségre meghívtuk Ilyés Róbert barátunkat, az FK Csíkszereda labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, akinek bár szombaton délben fontos mérkőzése van, de reméljük el tudni jönni délután a mi rendezvényünkre is” – mondta el Szatmáry Zsolt Domokos.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.