Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Először indultak színvonalas aquatlon versenyen a fiatal udvarhelyi sportolók

Horváth Bálint Ottó 2024. május 14., 14:03 utolsó módosítás: 2024. május 14., 14:07

Marosvásárhelyen rendezték az idei országos aquatlon bajnokságot, valamint a 6-13 éves gyerekeknek kiírt Trikids versenyt. A székelyudvarhelyi küldöttség fiatal sportolói sok tapasztalattal gazdagodtak.

Először indultak színvonalas aquatlon versenyen a fiatal udvarhelyi sportolók
Az Udvarhelyi Delfinek SK csapata a marosvásárhelyi megmérettetésen Fotó: Udvarhelyi Triatlon Club

Az Udvarhelyi Triatlon Club színeiben induló Udvarhelyi Delfinek SK csapatának versenyzői első alkalommal vettek rész ilyen színvonalas aquatlon versenyen. A különböző korosztályban rajthoz állt gyerekek korcsoporttól függően eltérő távot kellett teljesítsenek, a legkisebbek 50 m úszást és 500 m futást, a legnagyobbak 250 m úszást és 1300 m futást.

A gyerekversenyek mellett az ifjúsági kategóriában is érdekelt volt az udvarhelyi klub, amelytől a 18 éves Lőrinczi István teljesítette a 400 m úszásból és 1300 m futásból álló futamot.

A 18 versenyzőt számláló székelyföldi csapat alig 7-8 hónapos felkészülés után állt rajthoz a marosvásárhelyi megmérettetésen. Balázsi Lóránt és Buti László edzők elmondása szerint „az ilyen versenyekből lehet sok tapasztalatot szerezni, tanulni és fejlődni, még ha ezért a gyerekeknek sírni és szenvedni is kell”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.