Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Előbb pontokért hajtanak, aztán a BL-ben adogatnak

Józsa Csongor 2023. szeptember 18., 16:34

Ezen a héten négy mérkőzésre készül a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK férfi asztalitenisz-együttese. Előbb a Szuperligában pontokért játszik, aztán egy újabb idényt indít el a nemzetközi porondon.

Előbb pontokért hajtanak, aztán a BL-ben adogatnak
A fiúkra hosszú utazás és kemény meccsek várnak Fotó: László Ildikó

Sűrű időszak előtt áll a tavalyi ezüstérmes, ugyanis a György István által irányított együttesnek ezen a héten két színtéren is bizonyítania kell. Előbb az élvonal harmadik játéknapján az újonccal mérkőznek meg, aztán jöhet a legjobbak közötti szereplés, azaz a Bajnokok Ligája.

Ráadásul mind idegenbeli találkozókról van szó.

A Sebastia Loso, György Szilárd, Tamás Szabolcs és Sánduly Levente által alkotott gárda hétfőn utazik el Újszentesre, ahol a helyi SK ellen játsszák a Szuperliga újabb mérkőzését. Az ISK-SZAK jól indította ezt az idényt is, kettőből kettő nyert. Ellenfele most jutott fel az első osztályba, egyelőre két vereséggel állnak, így a papírforma a székelyföldiek sikerét jósolja.

Ezt a találkozót kedden 10 óra 30 perctől rendezik.

Sebastian Loso és társai négy kemény találkozón állnak majd asztalhoz a héten Fotó: László Ildikó

Nem is térnek haza a sportolók, hanem utaznak tovább, a célállomás pedig a csehországi Havlíckuv Brod.

Péntektől vasárnapig itt rendezik a Bajnokok Ligája első csoportkörét. Az ISK-SZAK ellenfelei a B csoportban sorrendben a házigazda HB Ostrov, az olasz Top Spin Messina és az osztrák UTTC Stockerau lesznek.

„Sűrű lesz a program, utazásokkal, edzésekkel és meccsekkel. Ami a bajnoki találkozót illeti, ott szinte kötelező, hogy megszerezzük a győzelmet, hiszen követjük célitűzésünket, újból ott lennénk a dobogón.

Ez lesz zsinórban a harmadik idényünk a BL-ben. Ilyet egyetlen, most az országos mezőnyben szereplő klub sem tud elmondani Romániából. A csoportelső jut csak tovább, a többiek a második számú kiírásban, az Európa Kupában folytatják.

Minket a negyedik kalapból húztak, így a klubvilágranglistán előttünk állókkal küzdünk meg. Próbáljuk kihozni a legtöbbet ebből a kiszállásból” – nyilatkozta megkeresésünkre a székelyudvarhelyiek edzője.

A Székely Sport elkíséri a férfi asztalitenisz-együttest, helyszíni tudósításokkal jelentkezünk ezen a héten.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.