Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elhódították a Román Kupát, ezüstérmesek a bajnokságban a vásárhelyi birkózók

Horváth Bálint Ottó 2023. november 13., 14:42 utolsó módosítás: 2023. november 13., 17:24

A marosvásárhelyi Simon László Sportcsarnok volt a házigazdája hétvégén az U17-es korosztályú birkózók országos bajnokságának, illetve a felnőttek bajnoki és Román Kupa küzdelmeinek. A hazai sportolók egyéniben és csapatban is kiemelkedően teljesítettek.

Elhódították a Román Kupát, ezüstérmesek a bajnokságban a vásárhelyi birkózók
Galérianézet
A felnőtt Szuperligában ezüstérmes a Marosvásárhelyi VSK-ISK közös csapata Fotó: Facebook/Lupte Libere C.S.S Targu Mures

Népes mezőny gyűlt össze Románia egyetlen felnőtt birkózó világbajnokának, Marosvásárhely első olimpiai bronzérmesének, Simon Lászlónak a nevét viselő városi sportcsarnokban, ahová az ország minden részéről érkeztek versenyzők.

A kizárólag helyi sportolókból álló Marosvásárhelyi VSK csapata szoros küzdelemben megnyerte a felnőttek szabadfogású Román Kupáját, megelőzve a dobogón a Resicabányai CSM és a CSU Craiova együtteseit.

A marosvásárhelyi klub sportolói közül Bíró Krisztián első helyet szerzett a 86 kilogrammos súlycsoportban, Cosmin Podar a második (125 kg), Szép Zoltán a harmadik (97 kg), míg Alexandru Monai (125 kg) az ötödik lett, ezzel a teljesítményükkel sikerült elhódítani a kupát.

Bíró Krisztián első helyet szerzett, Cosmin Podar a második, Szép Zoltán a harmadik lett, teljesítményükkel megnyerték a Román Kupát Fotó: Facebook/Lupte Libere C.S.S Targu Mures

A felnőtt Szuperligában a Marosvásárhelyi VSK-ISK közös csapattal indult, és a végül bajnoki címet szerzett Bukaresti Rapid ellen 7–3-ra elveszített, illetve a Resicabányával szemben 6–4-re megnyert mérkőzés után megszerezte az ezüstérmet.

A marosvásárhelyi csapat összeállítása: Gombos Roland (ISK, 57 kg), Dali Botond (ISK, 61 kg), Csíki Ervin (ISK, 65 kg), Vajda Sándor (ISK, 70 kg), Keresztesi Attila (ISK, 74 kg), Nyulas Előd, ISK, 79 kg), Bíró Krisztián (VSK, 86 kg), Szép Zoltán (VSK, 92 kg), Vlad Boeriu (VSK, 97 kg), Adrian Popescu (ISK, 97 kg), Cosmin Podar (VSK, 125 kg), Alexandru Monai (VSK, 125 kg). Edzők: Fazakas Csaba, Vlad Dragoș, Gyarmati Ferenc.

Nagyszabású verseny zajlott a Simon László Sportcsarnokban Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK-Birkózás

Az U17-es korosztályú birkózók számára kiírt országos bajnokságon a Marosvásárhelyi ISK a második helyen végzett a klubok rangsorában. A versenyzők közül Csipkés Balázs és Andrei Negura ezüst-, Denis Sămărghițan bronzérmet nyert, míg Kelemen Márk az ötödik lett.

A csapatbajnoki címet a másik marosvásárhelyi klub, a BSG szerezte meg, amelynek színeiben a sportolók négy első (Florentina Manțog, Laurențiu Florea, David Soare, David Metea), két második (Andrei Flocea, Marius Retco), egy harmadik (Sorin Bălan) és egy ötödik (Andrei Andrușcă) helyet szereztek.

Kijött a fáradtság, alulteljesítettek az udvarhelyiek

A Székelyudvarhelyi ISK birkózói közül meglepetésre senki sem tudta azt az eredményt hozni, amit kitűzött céljául. A szezon utolsó nagyszabású versenyére a sportolókon meglátszott az egész éves fáradalmas munka, a várakozásokhoz képest alulteljesítettek.

Nem tudták azt az eredményt hozni, amit kitűztek célul a Székelyudvarhelyi ISK birkózói Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK-Birkózás

Katona László és Katona Zsolt edzők tanítványai mindössze egy dobogós helyezést értek el, Lőrincz Balázs bronzérmet szerzett a 92 kg-os kategóriában. Mellette Oláh Gergő (51 kg) a negyedik, Kisfaludi Bence (60 kg), Elekes Róbert (65 kg), Lőrincz Magor (80 kg) és Mihály Ákos (92 kg) az ötödik, Verestóy Árpád (71 kg) és Csíki Zoltán (80 kg) pedig a hetedik helyen végzett.

A Székelyudvarhelyi Fások SK birkózója, Gergen Zoltán a felnőtt Román Kupa 97 kg-os súlykategóriájában ezüstérmet nyert.

Gergen Zoltán (Fások SK) a dobogó második fokán Fotó: Forrás: Ambrus Sándor

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC képviseletében Cătălina Axente súlycsoportjában a legjobbnak bizonyult, így ő állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára a női birkózók Román Kupa küzdelmében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.