Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Barcarozsnyón versenyeztek a legkisebb biatlonisták

Székely Sport 2023. szeptember 11., 13:55 utolsó módosítás: 2023. szeptember 12., 08:46

Románia legfiatalabb biatlonistái számára rendeztek kétnapos versenyt hétvégén Barcarozsnyón. Az U12-es és az U14-es korosztály számára kiírt sírolleres vetélkedőn a Csíkszeredai ISK is képviselve volt, a székelyföldiek pedig két éremmel tértek haza.

Barcarozsnyón versenyeztek a legkisebb biatlonisták
A barcarozsnyói versenyen indult székelyföldi sportolók és edzőik közös fényképe Fotó: Gecse Izabella

A barcarozsnyói síugrósánc melletti pályán, a Szenesek völgyében (Valea Cărbunarilor) zajlott az U12-es és a U14-es korosztályok számára kiírt nyári biatlonverseny, amelyen első nap a Rozsnyó-kupáért, a második nap pedig a Cetate-kupáért álltak rajthoz a kis biatlonisták.

„A versenyt a 2009 után született gyerekek számára írták ki, mi 2010-ben és 2011-ben született sportolókkal vettünk részt. Nagy volt a szorongás a gyermekekben, és bennünk is, hiszen ezek a sportolók életükben először versenyeztek nagy fegyverrel. Ezek a korosztályok már 2027-re készülnek. A romániai sportmédiában eddig kevés nyilvánosságot kapott, de a Romániai Olimpiai Bizottság (COSR) bejelentette, hogy 2027-ben Románia rendezi a Téli Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF, FOTE), és ezek a gyerekek már arra a nagy megmérettetésre készülnek” – mondta el megkeresésünkre Márton Simon, a Csíkszeredai ISK biatlon-edzője.

Bíró Magor a dobogó legmagasabb fokán Fotó: Gecse Izabella

Hét sportolót nevezett a Csíkszeredai ISK a rozsnyói versenyre, közülük Bíró Magor (U14) szerepelt a legjobban, ő az első nap negyedik lett, a másodikon pedig első. A lányok közül Györpál Csenge (U14) érte el a legjobb eredményeket, ő első nap 7. lett, második nap pedig harmadik.

A Csíkszeredai ISK-t képviselő kis biatlonisták további helyezései, az ifjúsági 3-asoknál (U14): Németh Mátyás – két 9. hely, Márton Jázmin – 8. és 11. hely, Pályi Krisztina – 10. és 5. hely, Kelemen Nóra – két 13. hely. Az ifjúsági IV-es korosztályban (U12) induló Kelemen Ákos a 7. és 9. helyeken zárta a Brassó megyei versenyt.

Györpál Csenge (jobbról a második) harmadik lett Fotó: Gecse Izabella

A székelyföldi sportolókat Gecse Izabella, Péter Árpád és Márton Simon edzők kísérték el a rozsnyói vetélkedőre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.