Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ekkora a különbség közöttük, a romániai vízilabdázók gólt sem dobtak a magyaroknak

MTI 2022. szeptember 03., 12:35 utolsó módosítás: 2022. szeptember 03., 13:08

A magyar női vízilabda-válogatott a várakozásoknak megfelelően nagyon simán, 22–0-ra legyőzte a romániai csapatot a horvátországi Európa-bajnokság szombati napján. A magyarok a csoport harmadik helyén végeztek, míg a romániai játékosok pont nélkül zártak.

Ekkora a különbség közöttük, a romániai vízilabdázók gólt sem dobtak a magyaroknak
Fotó: MTI/Ilyés Tibor

Bíró Attila szövetségi kapitány olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes együttese két-két kudarc és siker után úgy múlta felül a szerényebb képességű, több erdélyi játékossal a soraiban pont nélkül záró romániai csapatot, hogy gólt sem kapott.

A magyarok már az első támadásból vezetést szereztek, egy emberelőnyös bejátszást a koronavírus-fertőzése után még nem százszázalékos Parkes váltott gólra. A második találatot a visszatérő Szilágyi lőtte, ehhez viszont kellett a román kapus hathatós segítsége is. Az első pillanattól nem volt kérdés, hogy nincs azonos súlycsoportban a két gárda, de ezt követően sorra születtek a könnyebbnél könnyebb gólok, mert a román csapat háromszor még a félpályáig sem jutott el, a labdavesztéseket pedig kíméletlenül használták ki a magyarok, akik így 7-0-ra vezettek az első nyolc percet követően.

A magyar szakvezető szinte sorcserét hajtott végre a második felvonásra, csak a kapus Magyari és az előző meccset kihagyó Szilágyi maradt a vízben. A magyar góltermelés kis szünetet követően folytatódott, mert Garda hiányában a csapatkapitányi szerepet betöltő Leimeter büntetőt hibázott, de aztán Szilágyi ejtése már a kapuba pottyant. A románok azt a kétes bravúrt is végrehajtották, hogy már középkezdésből eladták a labdát, így Leimeter is feliratkozott a góllövők közé. A rivális első kaput eltaláló lövésére a 14. percig kellett várni, ám akkor emberhátrányban Magyari állta útját a labdának. A nagyszünetre 11 gólosra hízott a magyar előny.

Fotó: MTI/Ilyés Tibor

A fordulást követően egyetlen kérdés maradt: kap-e gólt a magyar válogatott, melynek kapujában Magyarit Kiss váltotta. Támadásban továbbra is potyogtak a gólok, az első triplázó a torna góllövőlistáján a játéknap előtt második helyen álló Gurisatti volt, de a nyáron a Ferencvároshoz szerződött játékos meg sem állt ötig. Hátul Kissnek végül egyetlen dolga volt, de román emberelőnyben két kézzel húzta le a rivális lövését.

Az utolsó nyolc percben is folytatódott az egyoldalú küzdelem, a huszadik magyar gól például úgy született, hogy egy pontatlan hazaadásra Parkes csapott le. A vége 22-0 lett, mert Kiss még egy védést bemutatva megőrizte a kapuját a góltól.

A magyarok hétfőn, a legjobb nyolc között az olimpiai ezüstérmes és címvédő spanyolokkal találkoznak, míg a romániai csapat a másik csoportutolsó, szintén pontot nem szerzett szlovákokkal játszik a 11. helyért. 

Női vízilabda, Európa-bajnokság, A csoport, 5. (utolsó) forduló:
Magyarország–Románia 22–0 (7–0, 4–0, 6–0, 5–0).
A magyar gólszerzők: Gurisatti 5, Szilágyi, Parkes, Horváth 3-3, Máté, Faragó, Leimeter 2-2, Vályi, Mahieu 1-1.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.