Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egyre népszerűbb az aquatlonsport, csak egy időpontban ne szervezzenek több hasonló versenyt

Dobos László 2024. július 06., 14:37 utolsó módosítás: 2024. július 06., 15:06

Az úszásból és futásból álló aquatlonban szerveztek országos szintű versenyt szombaton Csíkszeredában. A gyermekek számára kiírt TriKids, valamint a kadét, ifjúsági és felnőtt korosztályokban zajló Román Kupa keretében több mint százan álltak rajthoz.

Egyre népszerűbb az aquatlonsport, csak egy időpontban ne szervezzenek több hasonló versenyt
Galérianézet
Szombaton tartották az Ezer Székely Leány Napját Csíkszeredában. Az aquatlonversenyen népviseletbe öltözött lány adta át a díjakat Fotó: Dobos László

Az úszópróba helyszíne a Csíki Csobbanó volt, a futást pedig a uszoda mellett kialakított pályán szervezték meg, az úszószámok a korosztályok függvényében 50 és 600 méter közöttiek voltak, a futótávok pedig 340 és 2300 méter között ingadoztak.

Az esemény alkalmával tartott helyszíni sajtótájékoztatón Trandafir Norbert, a verseny főszervezője elmondta, hogy

a gyermekek versenyén 96-an vettek részt, az ifik és a felnőttek viadalán azonban csak 12-en álltak rajthoz.

Fotó: Dobos László

„Sajnos a kadet-, ifjúsági és az Elit kategóriában kevesen indultak, mert ugyanabban az időpontban triatlon verseny zajlott a Bözödi-tónál, kerékpárverseny Güdücön, és több más hasonló viadal az országban. A csíkszeredai versenyen a gyermekek vetélkedőjén népes volt a részvétel, és magas a színvonal, az ország szinte minden részéről érkeztek versenyzők.

Szerintem jó irányba halad az aquatlonsport, egyre népszerűbb. Ez hasznos, de az nem jó, hogy ugyanabban az időpontban, közeli helyszíneken, ugyanazon szövetség égisze alatt több hasonló verseny zajlik”

– hangsúlyozta az úszásban három olimpián induló, ifjúsági Európa-bajnokságon bronzérmes, valamint főiskolás vébén ezüstérmes Trandafir, akitől megtudtuk, hogy a csíki versenyről minden lényeges információ megtalálható ezen az oldalon, és szintén a szakszövetség honlapjára fogják majd feltenni a többfordulós TriKids, illetve Román Kupa hivatalos eredményeit.

Fotó: Dobos László

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.