Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egy aranyérem, két ezüst – kiváló országos döntőt zártak az udvarhelyi atléták

Zátyi Tibor 2024. június 03., 19:53 utolsó módosítás: 2024. június 03., 19:54

Országos bajnoki címet szerzett 80 méteres sprintfutásban Szikszai Csaba az U14-es korosztályú atléták országos bajnokságán. A székelyudvarhelyi sportoló távolugrásban is felállhatott a dobogóra. Az U13-asoknál Sánduj Endre ugyancsak ezüstérmes lett.

Egy aranyérem, két ezüst – kiváló országos döntőt zártak az udvarhelyi atléták
A Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub küldöttsége a bukaresti versenyen Fotó: Székelyudvarhelyi ISK

„A 2024-es év sok meglepetést, rengeteg kudarcot és sikert halmozott a sportolóim körében” – írja szerkesztőségünknek küldött levelében Buti László, a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub atlétikaedzője.

Az U13-as és az U14-es korosztályú atléták Bukarestben rendezett országos bajnokságán tíz sportolóval vett részt az ISK: az U14-eseknél Papp Dorka, Szikszai Csaba, Osváth Péter, Tóth Péter, Császár Bence, míg az U13-asoknál File Jázmin Cserne, Szélyes Hanna, Gergen Anna, Sánduj Endre és Péter Mihály Gergő.

Az ország legjobb fiatal atlétái számára szombaton rendezték meg többek között a 80 m-es sprintszám előfutamát és döntőjét is. Az ISK-tól hárman jutottak be a döntőbe (Gergen Anna 10.63 másodperces idővel, Sánduj Endre 11.33-mal és Szikszai Csaba 9.91-gyel). A többi sportoló habár egyéni legjobb idejével zárt, nem tudott bejutni a legjobb nyolc közé.

A döntőben Gergen Anna 8. helyen zárt, megjavítva egyéni legjobbját (10.56), Sánduj Endre pedig épp, hogy lecsúszott a dobogóról, 4. helyen végzett (11.32, egyéni legjobb).

Az U14-es fiúknál az előfutamban Szikszai Csaba fölényesen hagyta maga mögött az ellenfeleit és ez nem történt másként a döntőben sem, megjavítva egyéni legjobbját, 9.84-es idővel elsőként ért célba.

„Büszkén akaszthattam nyakába az aranyérmet és öltötte magára az országos bajnoki pólót, teljesen megérdemelte” – írta tanítványáról Buti.

Az országos bajnoki cím mellett ezüstérmet is szerző Szikszai Csaba és a második helyen végzett Sánduj Endre, valamint Buti László edző Fotó: Székelyudvarhelyi ISK

Vasárnap az U14-es fiúk távolugrás próbájában Tóth Péter egyéni legjobbjával (4,56 m) a döntőbe került, akárcsak csapattársa, Szikszai Csaba (5,24 m). A fiúk kimagaslóan teljesítettek a döntőben, Tóth 4,92 m-rel hetedik lett, Szikszai Csaba 4 cm-rel maradt el az aranyéremtől (5,26 m), így a második helyen zárt.

Az U13-as korosztály 60 m-es gátfutásánál Gergen Anna hetedikként jutott be a döntőbe (10.60), ahol 10.02-vel negyedikként ért célba. Az U13-as fiúk távolugrásnál egy felívelő sorozat után, egyéni legjobbjával büszkélkedhetett Sánduj Endre, aki 4,81 m-es ugrásával mindössze egy cm-rel maradt el az országos bajnoktól, így a verseny végén másodikként álhatott fel a dobogóra és vehette át az ezüstérmet.

Az U14-es lányoknál Papp Dorka 4,54 m-rel nyolcadikként fejezte be a versenyt, és hasonlóan jó eredményt ért el File Jázmin Cserne az U13-asoknál, ahol több mint 40 sportolóból lett ötödik (4,43 m).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.