Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egálnál Toró Dávid jött az asztalhoz, hogy Eb-elődöntőbe juttassa a válogatottat

Józsa Csongor 2024. május 23., 21:36 utolsó módosítás: 2024. május 24., 00:49

Egészen elképesztő forgatókönyvet produkált a sors az U13-as asztalitenisz Európa-bajnokság csapatdöntőjének harmadik fordulójában. Egy székelyudvarhelyi sportoló lett a főszereplő.

Egálnál Toró Dávid jött az asztalhoz, hogy Eb-elődöntőbe juttassa a válogatottat
Toró Dávid pazar formában játszik az Európa-bajnokságon, már megvan az éremszerzés Fotó: ETTU Official

Csütörtök este a bukaresti sportcsarnokban az U13-as asztalitenisz Európa-bajnokság csapatversenyén a romániai együttes a lengyellel csapott össze. Nem volt kicsi a tét, a győztes az elődöntőbe jut, a másik lemarad az éremszerzési lehetőségről.

A vegyespárossal indult, de nem túl jól az Andreea Zanfir és a székelyudvarhelyi György István által felkészített gárda számára. A Madar Maya–Toró Dávid duó ezidáig minden csatát győzelemmel kezdett. Ezennel alulmaradtak.

Fotó: Józsa Csongor

Nem csak egyenlítettek, hanem a vezetést is átvették a hazaiak, Kariss Șerban és Alex Pop is a nagy diadalt könyvelt el.

Madar Maya következett, aki lezárhatta volna a csatát. A lengyel lány 2–0-ra elhúzott, hogy aztán mindent eldöntő játszma következzen. A háttérben Toró Dávid már félórája arra várt, titkon abban bízott, hogy csapattársa pontot tesz a küzdelmre. Nem történt meg, 12–10-re hozta az ellenfél az utolsó szettet, így a meccset is.

Fotó: Józsa Csongor

A székelyudvarhelyi asztaliteniszező az első játszmában 5–9-ről jött vissza, onnan nyerte meg. Innen pedig már nem volt megállás, behúzta a második és a harmadik szettet is.

3–0-ás sikerével pedig továbblőtte a romániai csapatot az elődöntőbe. Pénteken 18 óra 20 perctől Spanyolország lesz az ellenfelük az éremkért zajló csatában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.