Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Duatlonoznak és triatlonoznak Hargitafürdőn

Dobos László 2022. március 02., 10:35

Rangos téli sportverseny helyszíne lesz pénteken Tolvajostető és Hargitafürdő. Egymást követően második alkalommal rendezik meg Székelyföldön az országos téli duatlon- és triatlonbajnokságot. Pénteken délelőtt lezárják a 138A jelzésű megyei utat.

Duatlonoznak és triatlonoznak Hargitafürdőn
Színvonalas versenyt várnak. Korodi Attila polgármester és Koncz Alexandru ismertette a bajnokság részleteit Fotó: Veres Nándor

Az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere elmondta, hogy a 2022-es esztendőben két országos szintű sportversenyt terveztek Hargitafürdőre: a hétvégi téli duatlon- és triatlonbajnokságot, illetve nyáron a Tolvajos-tető és Hargitafürdő között, a 138A jelzésű megyei úton esedékes hegyi autós gyorsulási bajnokságot.

A téli triatlonban sorrendben terepfutásból, hegyikerékpározásból és sífutásból áll a bajnokság, a téli duatlonban pedig a kerékpározás után újra egy futópróba vár a versenyzőkre. Mindegyik szám esetében hegyi körülmények nehezítik a versenyzők dolgát. Korodi elmondta, hogy jó hóviszonyok vannak Hargitafürdőn, szép versenyre van kilátás.

Pénteken 9.30 és 12 óra között a Tolvajostető és Hargitafürdő közötti 138A jelzésű megyei út le lesz zárva a forgalom elől. Aki meg szeretné nézni a versenyt, illetve a versenyzőket, annak azt ajánljuk, hogy 9.30-ig érjen ki Hargitafürdőre

– nyilatkozta a polgármester.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala csak partnere a bajnokságnak, ennek főszervezője a sepsiszentgyörgyi Koncz Alexandru vezette VO2MAX Sportklub.
Koncz a világhálón jelentkezett be a sajtótájékoztatóra, és elmondta, hogy a járványügyi megszorítások ellenére tíz klub közel 80 sportolója nevezett be a bajnokságra.

A főszervező felhívta a versenyzők figyelmét, hogy a szabályok szerint csak MTB, azaz hegyikerékpárral lehet rajthoz állni.

A szervezők közleménye szerint a következő korosztályok számára írták ki a versenyt: Elit kategória, illetve 11–13, 14–15, 16–19, 20–29, 30–39, 40–49 évesek korosztálya és 50 éven felüliek. A téli duatlonban a futópróbák 2 és 4 km közöttiek, a kerékpárverseny hossza pedig 5,8 km. Téli triatlonban a terepfutás korosztálytól függően szintén 2 és 5 km között ingadozik, a kerékpáros próba 5,8 km, a sífutás távja pedig 2 és 5 km közötti.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.