Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Díjakkal zárták az évet a fiatal székely lovasok

Gergely Imre 2022. december 19., 19:35 utolsó módosítás: 2022. december 19., 19:38

Komoly fejlődést ért el 2022-ben is a székelyföldi és ezen belül a Hargita megyei lovassport. A hétvégén megtartották az évzáró gálát, ahol a legjobb eredményeket elért gyerekeket és fiatalokat díjazták. Eddig ez volt a legsikeresebb év a díjugrató szakágban.

Díjakkal zárták az évet a fiatal székely lovasok
Petréd Gáspár volt a gála egyik díjazottja Fotó: re

A Farkaslakán a Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által szervezett ünnepséget követően Petréd Károly, a Székelyföldi Regionális Díjugrató bajnokság főszervezője összegezte számunkra az év tapasztalatait. Elmondta, az egyik fő ok, aminek örülhetnek az, hogy nagyon sok gyerekkel dolgozhattak, és ennek meglettek a gyümölcsei is.

Míg a múlt évben csak néhány ügyesebb díjugrató gyereket díjazhattak a három megye lovasait összefogó regionális bajnokságon elért eredményeikért, idén már országos döntők dobogósainak is járt az elismerés, ami nagyon nagy előrelépés.

Az országos döntőkön több Hargita megyei klub is indított versenyzőt. A legkiemelkedőbb eredmények a következők voltak: Benedek Sarolta (Remetei Lovasklub) Karácsonkőn (Piatra Neamț) a D szint 3. helyezését szerezte meg, Puskás Búza Anna (Puskás Sport Klub) 2., Bajkó Kriszta 3. lett Prázsmáron a Summer Tour nyári döntőn, Bajkó Kriszta emellett egy Snagovon megrendezett nemzetközi versenyen is sikerrel szerepelt, 2. és 5. helyezést ért el.

„64 igazolt sportoló van ma Székelyföldön, ebből 37 Hargita megyében, akik részt vesznek az országos bajnokságokban, és elmondhatjuk, hogy nem csak a létszámot növeljük, hanem a legjobbakkal is felvesszük a versenyt ezekben a kategóriákban” – mutatott rá Petréd Károly.

Hozzátette, hogy akik az országos szintre eljutottak szinte kivétel nélkül a Székelyföldi Díjugrató Regionális bajnokságban szereztek tapasztalatot, innen emelkedtek ki. Megjegyezte, hogy nagy érdeme van ebben Balázs Sándor edző munkájának.

A regionális bajnokságban és saját kategóriájukban országos versenyeken induló és szép eredményeket elérő gyerekek is díjazásban részesültek. Ők a következők: Petréd Gáspár (Remetei Lovasklub) – Regionális Bajnokság, 100-110 cm, 1. hely, Summer Tour döntő, 2. hely; Portik Dobos Nikolett (Krigel Sportklub) – Regionális Bajnokság, 70-80 cm, 3. hely; Korodi Réka (Remetei Lovasklub) – Regionális Bajnokság, 90-100 cm, 1. hely; Szász Vivien (Remetei Lovasklub) – Regionális Bajnokság, 90-100 cm, 2. hely; Geréb Dorottya (Csicser Lovasklub) – Regionális Bajnokság, 100-110 cm, 2. hely, Winter Tour döntő, kezdő sportoló kategória, 3. hely; Molnos Boglárka (Csicser Lovasklub) – Regionális Bajnokság, 100-110 cm, 3. hely; Bush Szabó Lea (Sólyom Major) – Winter Tour Döntő, amatőr 2 kategória, 1. hely, Winter Tour döntő, amatőr 2 kategória, 3. hely; Joó Vanda (Remetei Lovasklub) – Summer Tour Döntő, Vip Tour, 3. hely., Winter Tour döntő, gyerek 1 kategória, 3. hely.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.