Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Debrecenben rajtol a székely körverseny

Dobos László 2022. június 30., 10:21

Szintet lép idén Székelyföld Kerékpáros Körversenye. Az augusztus 9-13. közötti időszakra tervezett nemzetközi sportesemény Debrecenből rajtol, az első magyarországi szakaszt követően a mezőny Erdélybe költözik, a következő négy etapon Maros, Hargita és Kovászna megyéken halad át a karaván.

Debrecenben rajtol a székely körverseny
Galérianézet
Gyönyörű tájakon, mindhárom székely megyét átszelve haladnak majd a kerékpározók. Archív Fotó: Pinti Attila

Idén májusban Magyarországról rajtolt a világ egyik legnagyobb kerékpáros viadala, az olasz kerékpáros körverseny. A Giro d’Italia mintájára az augusztusban esedékes székelyföldi körversenynek a történelmi Tiszántúl, Debrecenben lesz a rajtja.

A szervezők még keményen dolgoznak a részleteken, a szakaszok azonban már körvonalazódtak. Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere elmondta, hogy továbbra is a hargitai megyeszékhely a főtámogató, a székely körverseny pedig a következő tanácsülés napirendi pontjai között is szerepel.

Az esemény honlapján olvasható adatok szerint a csapatbemutatónak és az első szakasznak Debrecen lesz a házigazdája. A második etap Marosvásárhelyről rajtol és Csíkszeredában zárul, a harmadik szakaszon Csíkszeredából Sepsiszentgyörgyre kerekeznek a sportolók, a negyedik versenynapon Sepsiszentgyörgyről indulva, Erdővidéken át Székelyudvarhelyre érkeznek, a zárószakaszon pedig a Székelyudvarhely – Bucsin-tető – Gyergyószentmiklós – Csíkszereda útvonalon haladnak.

A 16. Székelyföld Kerékpáros Körverseny tervezett útszakasza

1. szakasz (augusztus 9.): Debrecen, 7x13,1 km.
2. szakasz (augusztus 10.): Marosvásárhely – Nyárádszereda – Szováta – Szentegyháza – Lövéte – Kirulyfürdő – Csíkszereda (161 km).
3. szakasz (augusztus 11.): Csíkszereda – Sepsibükszád – Kézdivásárhely – Sepsiszentgyörgy (136 km).
4. szakasz (augusztus 12.): Sepsiszentgyörgy – Barót – Székelyudvarhely – Hargitafürdő (144 km).
5. szakasz (augusztus 13.): Székelyudvarhely – Zetelaka – Bucsin-tető – Gyergyószentmiklós – Csíkszereda (149 km).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.