Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csillogó Eb-bronzot akasztottak a fiatal székelyföldi birkózó nyakába

Horváth Bálint Ottó 2024. május 21., 12:36 utolsó módosítás: 2024. május 21., 18:23

A korondi neveltetésű Barabás Ágoston Anna a Marosvásárhelyi ISK sportolójaként bronzérmet nyert az U15-ös korosztályú görögországi Európa-bajnokságon.

Csillogó Eb-bronzot akasztottak a fiatal székelyföldi birkózó nyakába
Barabás Ágoston Anna bronzérmet nyert Görögországban Fotó: Facebook/Lupte Libere C.S.S Targu Mures

A nagyszabású megmérettetésen Barabás Ágoston Anna a 36 kilogrammos súlycsoportban versenyzett, ahol ugyan nem sikerült beverekednie magát a döntőbe, de nem maradt érem nélkül, felállhatott a dobogó harmadik fokára. Az alig 12 éves birkózó teljesítményét dicséri, hogy nemcsak helyt állt, hanem sikerült a legjobbak között végeznie a nála idősebb sportolóknak kiírt kontinensviadalon.

A fiatal sportoló a birkózást Korondon kezdte, ott nevelkedett, de tehetségére hamar felfigyeltek. A Székelyudvarhelyi ISK színeiben 2022-ben országos bajnoki címet nyert, majd tavaly a Marosvásárhelyi ISK-hoz igazolt, ahol Fazakas Csaba edző kezei alatt formálódik, és tavasszal aranyérmet szerzett a Román Kupában. Barabás Anna Magyarországon is birkózik a Kiskunfélegyházi BSE színeiben, amellyel szintén kiemelkedő eredményeket ér el.

Így fogadta a korondi Lőrincz Márton SC nevelőegyesülete az Európa-bajnoki bronzérmes Annát:

Így fogadta nevelő egyesülete, a Korondi ,,Lőrincz Márton" Sport Club az U 15 ös korosztalyos Európa bajnoki bronzérmes Annát. Gratulálok , Anna! Nagy gratula Imre És Erzsébet Balázs , Zsolt Balázs illette Józsa Gábor edzőknek!

Posted by Sandor Ambrus on Tuesday, May 21, 2024
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.