Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csiki Róbert sikere Gyergyószentmiklósnak is jó hírverés lesz

Gergely Imre 2024. június 22., 16:36

Egy szerb, majd egy bolgár ellenfelet is legyőzve Csiki Róbert továbbjutott a legjobb nyolc közé a Hell Boxing Kings ökölvívó versenysorozatban. A következő körben novemberben már egy látványos élő show keretében mutathatja meg magát.

Csiki Róbert sikere Gyergyószentmiklósnak is jó hírverés lesz
Galérianézet
Csiki Róbert (balra, pirosban) a taktikai, stratégiai utasításokat sikeresen be tudta tartani Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A gyergyószentmiklósi Csiki Róbert a 60 kilós súlycsoportban szerezte meg az indulási jogot a miskolci Hell Boxing Kings viadal első tornájára, ahol 10 ország 4 legjobb sportolója lépett szorítóba minden súlycsoportban.

Az első ringbe lépő magyar versenyzőként Csiki a szerb Luka Mihajlovics ellen húzott kesztyűt. Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub neveltje az első menetben megtalálta a megfelelő ritmust és szépen követte edzői, Huszár Árpád, valamint Huszár Dávid taktikáját. Majd nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a második menetben, és magabiztosan nyerte meg a Hell Boxing Kings első összecsapását.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Amint a Magyar Ökölvívó Szakszövetség értékelése rámutat, Csiki Róbert az első mérkőzésén is kiválóan, taktikusan bokszolt, de a másodikon azt is bemutatta, hogy mennyit fejlődött ütőerőben. A 20 éves tehetség kontrollálta az első menetet bolgár riválisával, Atanas Rosenovval szemben és a másodikban megérezte, hogy ezt a mérkőzést idő előtt befejezheti és ez döntő fölénnyé is érett.

A két győzelem azt jelenti, hogy Csiki Róbert a novemberben folytatódó versenysorozat következő körében is ringbe lép.

Miskolcon négy hétvégén zajlanak majd a küzdelmek, majd a sorsolás után dől el, hogy a gyergyói ökölvívó mikor és ki ellen bokszol majd. Az viszont biztos, hogy innen már egy látványos élő show keretében szerepelhet.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

„Nagy lépcsőfoknak tartom a karrieremben, hogy részt vehettem ezen a versenyen, és most így, hogy továbbjutottam még inkább megnő ennek a jelentősége. Nagy reményeket fűzünk a negyeddöntőhöz is. Miskolcon a DVTK Arénában eddigi versenyeim közül a legkiemelkedőbb szervezést láthattam, és maga a verseny minősége, a mezőny is komoly színvonalt képviselt,

Magabiztosan mentem be a szorítóba, mindkét mérkőzésen,, jó formában éreztem magam, és tudtam, hogy mit kell tennem a megbeszélt taktika szerint. Novemberben már nagyobb lesz a tét, még erősebb ellenfelek következnek, ott már a döntőbe jutás a cél”


– fogalmazott a Székely Sportnak válaszolva Csiki Róbert.

Edzői, Huszár Árpád és Huszár Dávid is kiemelik, hogy Csiki felkészülése jól sikerült, a taktikai, stratégiai utasításokat sikeresen be tudta tartani, a megbeszélteket hatékonyan végre tudta hajtani.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Huszár Árpád megkeresésünkre válaszolva kifejtette: „Már az a tény, is jó jelzés számunkra, hogy Robi Magyarország legjobb három sportolója közé került az előzetes kiválasztásnál.

Mutatja azt, hogy felkészültségét, sportteljesítményét ilyen szinten értékelik”.

Az edző elmondta, hogy a felkészülés során tudatosan készültek arra az eshetőségre is, ha fordított alapállású, azaz balkezes ellenfelet hoz a sorsolás, és ez igencsak hasznos is volt, hiszen mind a szerb, mind a bolgár fiú ilyen volt, és Csiki Róbertnek így nem okozott meglepetést, nagyon jól meg tudta oldani a feladatot a megbeszélt taktika szerint, az utasításokat maximálisan betartva.

Huszár Dávid hozzáteszi: akik bekerültek erre a versenyre azok nem véletlenül jutottak el ide, mindenki jól felkészült sportoló volt. Akik pedig továbbjutnak nagyon komolyan fogják venni a felkészülést, novemberben parázs mérkőzésekre számíthatunk.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Csiki Róbertre a Hell Boxing Kings novemberi versenye mellett még két nagyon fontos kihívás vár ebben az évben. Készülhet az U22-es Európa-bajnokságra, és a felnőtt magyar bajnokságon is újra az éremszerzés a cél.

Huszár Árpád leszögezi: „Csiki Róbert életében ez a továbbjutás egy olyan kiemelkedő pont tud lenni, ami – bízunk benne – hosszú távon is kamatozni fog. De Gyergyószentmiklós városára és az erdélyi ökölvívásra is komoly figyelem irányul majd amikor az élő műsor elindul. Jó, pozitív hírverés lesz ez a városnak, Székelyföldnek”.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.