Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csíki és gyergyói sízők sikerei a sportiskolák megmérettetésén

Dobos László , Gergely Imre 2022. március 24., 19:27

Máramarosban, Felsőbánya közelében, a Suior-sípálya rendeztek meg hét közben a sportiskolák országos alpesi síbajnokságát, amelyre népes küldöttséggel utazott el a Csíkszeredai ISK és a Gyergyószentmiklósi ISK.

Csíki és gyergyói sízők sikerei a sportiskolák megmérettetésén
A csíki küldöttség Fotó: Facebook/ISK Csíkszereda

Csizmás Judit, ifj. Bíró Tibor és Péter Zsombor edzők tanítványai 13 érmet szereztek, 13 dobogós helyezéssel tértek haza. A sportolók műlesikló és óriásműlesikló versenyszámokban mérték össze tudásukat.

A csíkiak eredményei, első helyezések: Kelemen Orsolya (14. műlesiklás) és Salamon Magyari Viktória (U14, óriásműlesiklás).
Második helyezések: Kelemen Orsolya U14, óriásműlesiklás), Balog Kriszta (az U18-as és az U21-es korosztályokban, műlesiklásban), Pál Roland (U14, óriásműlesiklás) és Mánya Szilas (U16, műlesiklás).
Harmadik helyezés: Salamon Magyar Viktória (U14, műlesiklás), Balázs Emőke (U14, óriásműlesiklás), Balog Kincső (az U18-as és az U21-es korosztályokban, műlesiklásban), Laczkó Csanád (U16, műlesiklás) és Mánya Szilas (U16, óriásműlesiklás).
Negyedik helyen végeztek: Balázs Emőke (U14), Ferencz Dorottya (U16), Ábrahám Áron (U14) és Laczkó Csanád (U16). Jó helyezést ért el még Székely Anna (U16), Ábrahám Áron (14) és Hațegan Dávid (U16).

A gyergyói csapat Fotó: Gyergyói ISK

A Gyergyószentmiklósi ISK alpesi sízői is sikeresen zárták az idei szezont. Ők 7 érmet gyűjtöttek össze, közülük a legfényesebbet Balázs Szabolcs nyerte, aki U18-asként saját korosztályában és az U21-es mezőnyben is bajnok lett a műlesiklás versenyszámban, óriás műlesiklásban pedig két bronzot is szerzett.

A gyergyói érmesek

Műlesiklás: U16: Fehér Dorottya 2. U18: Balázs Szabolcs 1., András Tibor 3.
U21: Balázs Szabolcs 1., Vargyas Szilárd 3.
Óriás műlesiklás: U18: Balázs Szabolcs 3., U21: Balázs Szabolcs 3.

A versenyen 10 gyergyói sportoló állt rajthoz, akik ugyan nem sikerült dobogós helyezést elérniük, de közel voltak az élmezőnyhöz. Keresztes Előd 4. helyezés, Miklós Levente 4. és 6., András Tibor 4., Romfeld Bence 7. és 10., Török Kristóf 8., Fehér Dorottya 8. Edzők: Elekes László és Balázs Lehel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.