Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csíki érem a román bob-bajnokságról

Dobos László 2023. március 08., 11:20

Ausztriában, Iglsben tartották meg az elmúlt napokban a tavalyi és idei szezon legfontosabb hazai bobversenyeit, az országos bajnokságot és a Román Kupa küzdelmeit. A versenyen a Csíkszeredai Sportklub is képviselve volt.

Csíki érem a román bob-bajnokságról
A romániai férfi kettesbob-bajnokság díjazása. Jobbról a Sportklub versenyzői és Hodos László Forrás: Román Bob- és Szánkó-szövetség Fotó: Forrás: Román Bob- és Szánkó-szövetség

Bár Románia olimpiákon és világbajnokságokon is szerzett érmeket bobszánkóban, több évtizede külföldön tartják az országos versenyeket, mert Romániában nincs működőképes bobpálya
Az 1970-es évek közepén – akkor korszerűnek számító – bobpálya épült a Prahova völgyében, Szinaján. Az 1500 méter hosszú, 137 m szintkülönbségű és 13 kanyarral ellátott betonteknő jegén a múlt században számos hazai és nemzetközi versenyt rendeztek, az 1990-es évek óta azonban a sportlétesítmény folyamatosan ment tönkre, ma már használhatatlan.

Románia bobversenyeit 2007 óra Ausztriában rendezik.

Hodos László, a Csíkszeredai Sportklub elnöke előbb kiváló atléta, tízpróbázó volt, majd az 1980-as években, illetve az 1990-es évek elején bobozott, világbajnokságokon és olimpiákon vett részt. Jelenleg a Román Bob- és Szánkó-szövetség vezetőségi tagja, ő volt a február végén és március elején megtartott román bajnokág és kupaküzdelem versenyigazgatója. „Csak kettesbob versenyszámban avattunk bajnokot, a négyesbob versenyszáma elmaradt” – nyilatkozta Hodos László a Székely Sportnak.

A Csíkszeredai Sportklubot az Emil Peptea/Raul Dobre kettős képviselte, akik a Román Kupa küzdelmein ezüst, a bajnokságban pedig bronzérmet szereztek.

A 2023-as román bob-bajnokság dobogósai

Női kettesbob: 1. Andreea Grecu/Antonia Malița (Bukaresti Steaua), 2. Teodora Vlad/Bianca Stănică, 3. Georgeta Popescu/Bianca Marton (mind CSO Sinaia).
Férfi kettesbob: 1. Mihai Țentea/Ciprian Daroczi (CS Muscel Câmpulung Muscel), 2. Andrei Nica/Bogdan Calancea (CSO Sinaia), 3. Emil Peptea/Raul Dobre (Csíkszeredai Sportklub).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.