Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csíki bronzérmek a svájci nemzetközi cselgáncsversenyről

Dobos László 2024. május 01., 15:21 utolsó módosítás: 2024. május 01., 15:23

Kelet-Svájc legjelentősebb városában, Sankt Gallenben lépett tatamira az elmúlt napokban három csíki sportoló, részt vettek a 33. alkalommal megrendezett Galus-viadalon, ahonnan három bronzéremmel tértek haza.

Csíki bronzérmek a svájci nemzetközi cselgáncsversenyről
Galérianézet
A három csíki bronzérmes. Balról jobbra Imecs Bernadett, Márton Benedek és Ágoston Eszter. A háttérben Dánél Szabolcs edző Fotó: Dánél Szabolcs

Nagyszabású nemzetközi dzsúdóversenyt tartanak immár 33 éve a svájci St. Gallenben, amelyen a szervezők közleménye szerint idén több mind ezren vettek részt. A viadalt több korosztály számára írták ki – az U9-esektől egészen a felnőttekig. A Csíkszeredai ISK az U18-as és az U21-es korosztályban volt érdekelt, ahol Ágoston Eszter és Imecs Bernadett versenyzett – Dánél Szabolcs és Márton Benedek edzők kíséretében. Romániát csak székelyföldiek képviselték St. Gallenben.

Imecs Bernadett (jobbról a második) bronzérmes lett Fotó: Dánél Szabolcs

„A verseny két napig zajlott, reggeltől estig tele volt a sportcsarnok, mivel a kicsiktől a nagyokig mindenki versenyzett.

Fiatal edzőkollégámnak, Márton Benedeknek is kedve kerekedett versenyezni, benevezett a felnőttek versenyére, ahol kellemes meglepetésre harmadik lett a nagyon erős mezőnyben. Mindkét sportolónk, Ágoston Eszter és Imecs Bernadett is a dobogó harmadik fokára állhatott.

Számukra nagyon fontos volt ez a verseny, nagyon hasznos felmérő a két hét múlva esedékes U23-as korosztály országos bajnoksága, illetve a négy hét múlva esedékes U18 iskolás országos bajnokság döntője előtt, amit még egy zónás kvalifikáció is megelőz” – nyilatkozta Dánél Szabolcs a Székely Sportnak.

Ágoston Eszter (jobbról az első) az előkelő harmadik helyen végzett Fotó: Dánél Szabolcs

A svájciak mellett – többek között – német, osztrák, ukrán, lett, holland, liechtensteini luxemburgi, grúziai és olasz sportolók indultak, a külföldiek közül az olasz küldöttség volt a legnépesebb.

A székelyföldiek eredményei:
Női U18-as korosztály, 70 kg-os súlycsoport: 1. Polina Minich (németországi), 2. Selina Béguelin (svájci), 3. Imecs Bernadett (romániai) és Ella Yilmaz (németországi).

Márton Benedek (jobbról a második) a dobogó harmadik fokán Fotó: Dánél Szabolcs

Női U21-es korosztály, 70 kg-os súlycsoport: 1. Danielle van de Hill (hollandiai), 2. Polina Minich (németországi), 3. Ágoston Eszter (romániai) és Alessandra Regazzoni (svájci).
Férfiak, felnőtt korosztály, 81 kg-os súlycsoport: 1. Andrea Spicuglia (olasz), 2. Dylan Gremlich (svájci), 3. Márton Benedek (romániai) és Nika Varazasvili (svájci).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.