Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csíki bronzérem a tájfutók csapatbajnokságán

Dobos László 2024. május 17., 10:57

Harmadik helyen végzett a VSK Csíkszereda női csapata a tájfutók országos csapatbajnokságán. A dobogós helyet a Ráduly Annamária és Adela Gălățeanu alkotta duó érdemelte ki.

Csíki bronzérem a tájfutók csapatbajnokságán
A női csapatverseny dobogósai. Jobbról Adela Gălățeanu és Ráduly Annamária Fotó: VSK Csíkszereda

A Gorj megyei Polovragi és környéke adott otthont a romániai tájfutók országos csapatbajnokságának, amelyre több mint 300-an neveztek be.

A női Elit kategóriában a Ráduly Annamária és Adela Gălățeanu alkotta csíki páros a kétnapos megmérettetés után a dobogó harmadik fokára állhatott. A bajnoki cím és az ezüstérem Craiovára került, az Anghel Andra és Victoria Nosenco kettős magabiztosan nyert, a második helyet pedig az Alexia Tudorache-Minoiu Veronica duó érdemelte ki. A VSK második számú csapata, Ráduly Réka és Nicoleta Papară a 7. helyen zárt.

A férfiaknál a Gyulafehérvári Unirea csapata nyert, Bogya Tamás és Ionuț Zincă ezúttal nem bízta a véletlenre a dolgot, 9 perccel gyorsabb volt a második helyezett craiovai csapatnál, harmadikként a nagybányai tájfutók zártak. A VSK Csíkszereda férfi csapata – Suciu Simion és Andrei Gălățeanu – hetedik lett.

A 14 évesek korosztályában a fiúknál a György Gergely-Ráduly Zsuzsanna páros a 6. pozícióban végzett. Az 55 évesek férfi korosztályban a Szalay Zoltán-Ráduly Róbert Kálmán kettős ezüstérmes lett.

Ugyancsak Polovragi volt a házigazdája a városi-sprint bajnoki sorozat harmadik futamának, amelyen Ráduly Regina a 12 évesek közt a harmadik lett, a 14 éves korosztályban Ráduly Zsuzsanna 6., a női Elitben Adela Gălățeanu 5., Nicoleta Papară 8., Ráduly Annamária 9., Mădălina Suciu pedig a 17. helyen fejezte be. Az 55 évesek korosztályában Antal Rozália 5. lett, a férfiak hasonló korosztályát Ráduly Róbert Kálmán nyerte, Szalay Zoltán pedig harmadikként végzett. Férfi Elitben Simion Suciu a 13. helyen futott be, Andrei Gălățeanu pedig 17. lett. A 14 éves fiúknál György Gergő 7. lett.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.