Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csíki asztaliteniszező lett svájci bajnok az U15-ös korosztályban

Dobos László 2024. április 24., 18:09 utolsó módosítás: 2024. április 26., 12:26

Párosban arany-, vegyespárosban pedig ezüstérmes lett a csíkszeredai Simó Éliás a svájci korosztályos asztalitenisz-bajnokságon. A Kézdivásárhelyi Nagy Mózes ISK-hoz leigazolt sportoló jelenleg a svájci válogatottal készül.

Csíki asztaliteniszező lett svájci bajnok az U15-ös korosztályban
Galérianézet
A férfi párosverseny dobogósai. Középen Karlen Noah és Simó Éliás Máté Fotó: Simó József Tibor

Simó Éliás Máté édesapja székelyföldi, édesanyja pedig svájci, a család Csíksomlyón él, a fiatalember pedig – mivel Csíkszeredában nincs asztaliteniszklub – a Kézdivásárhelyi Nagy Mózes ISK leigazolt sportolója. De mivel ebben a sportágban megengedett – az egyik svájci klub, a Berni TTC színeiben is versenyzik.

A 2010-ben született Simó Éliás Máté tavaly, 2023-ban vett részt a svájci bajnokságban, ahol ezüstérmet szerzett. Az eddig elért eredményei alapján bekerült a svájci korosztályos válogatott keretébe, amelynek havonta tartott felkészülési edzőtáborain is részt vett. A sportoló édesapjától megtudtuk, hogy Éliás márciusban, svájci válogatottként részt vett a törökországi Európa Kupán, Nevşehirben, ahol ezüstérmet szerzett párosban.

Vegyespárosban bronzérmes lett a Selina Holzer–Simó Éliás Máté kettős (balról) Fotó: Simó József Tibor

Simó József Tibor elmondta, hogy Svájc utánpótlás asztalitenisz-bajnokságát a berni kantonban, Lyssben tartották, ahol az U15-ös korosztályban az egyéni versenyben Simó Éliás Máté az 5. helyen végzett (kikapott a későbbi bajnoktól), vegyespárosban Holzer Selinaval (Aarberg MTTV) ezüstérmet szereztek, míg párosban, Karlen Noahal (AVVF Lausanne) minden ellenfelüket legyőzve Svájc bajnokai lettek.

A svájci utánpótlás asztalitenisz-bajnokság érmesei Fotó: Simó József Tibor

A fiatal székelyföldi sportoló a hétvégén a svájci válogatottal a franciaországi Metzben rendezendő világkupára utazott, a legrangosabb asztaliteniszben világversenyek egyikére.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.