Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csíki aranyérmesek a Maros megyei motorversenyről

Dobos László 2023. május 26., 16:50 utolsó módosítás: 2023. május 27., 21:20

Három első helyezéssel tértek haza a csíkiak a Maros megyében megrendezett EnduroCross motorversenyről, és ez azt jelzi, hogy komoly motokrossz élet van Csíkszeredában és környékén, ahol sokan szeretik ezt a látványos sportágat.

Csíki aranyérmesek a Maros megyei motorversenyről
Galérianézet
Borbély András elsőként rajtolt Fotó: Forrás: Tóth Szilárd

Csittszentivánon, Maros megyében immár tizenegyedik alkalommal került megrendezésre az izgalmas, EnduroCross party nevet viselő motorverseny, amelyen több kategóriájában lehetett indulni, lehetőséget adva a kezdőknek, haladóknak, profiknak, veteránoknak, quadosoknak és gyerekeknek egyaránt. A 900 méter hosszú pálya számos kihívást rejtett, több jobb- és baloldali kanyarral, emelkedőkkel, lejtőkkel, ugratókkal is.

A Csittszentiváni Fejlesztési Egyesület tagjai elszántan törekednek arra, hogy minél hamarabb olyan pályát hozzanak létre, ahol országos szintű motokrosszversenyeket is lehet rendezni. Ehhez a jelenlegi pályán néhány módosításra van szükség, de az érdeklődés már így is nagy, egyre több gyerek és felnőtt versenyző csatlakozik a kezdeményezéshez. Idén az esős idő sem tántorította el őket, több mint 80 versenyző vett részt a kemény, helyenként sáros és csúszós pályán, a nézők száma pedig meghaladta a 2000 főt.

A csíkszeredai csapat kiemelkedő eredményekkel tért haza. Simon Zsolt több mint 10 év kihagyás után visszatért a profi kategóriába, és az első helyen végzett. Becze Csillag Vince mindössze 13 éves, de már több mint öt éves versenyzői tapasztalattal rendelkezik, ő a 85 köbcentis kategóriában állt rajthoz, és megszerezte az első helyet.

Borbély András Kund a dobogó első fokán (jobbról) Fotó: Borbély András

Borbély András Kund mindössze 12 éves – és egy éve vesz részt különböző motokrossz versenyeken –, szintén az első helyen végzett a 65 cm³-es kategóriában.

Borbély András Kund Fotó: Borbély András

Mindhárom csíki versenyző a román országos terepmotoros (motokrossz) bajnokságban is részt vesz, ahol helyt szeretnének állni, a csíki motokrossz hírnevét öregbíteni. Jó hír, hogy csíki versenyzők felkészítésében részt vesz Fazakas Zoltán is, aki mint versenyzőtárs és edző megosztja a sportágban szerzett sokéves tapasztalatát a fiatalabb generációkkal.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.