Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Cselgáncsos nagyüzem volt Hargitafürdőn

Dobos László 2023. augusztus 25., 13:12

Nemzetközi cselgáncs edzőtábor zajlott az elmúlt napokban Hargitafürdőn. A Csíkszeredai Masters Judo Club első alkalommal szervezett közös felkészítőt a Kárpát medence legjobb magyar veterán dzsúdósainak.

Cselgáncsos nagyüzem volt Hargitafürdőn
Csoportkép a táborban részvevő veterán sportolókkal Fotó: Szőcs László

Amint Szőcs Lászlótól, a tábor egyik szervezőjétől megtudtuk, a hargitafürdői edzőtáborba anyaországi, felvidéki és székelyföldi cselgáncsozók érkeztek, a tábor fő célja pedig a világbajnokságra való felkészülés volt.

A veterán cselgáncsozók idei világbajnokságát október végén az Egyesült Arab Emírségekben, Abu-Dzabiban rendezik, Székelyföldet pedig két sportoló, Szőcs László és Sinka Szabolcs fogja képviselni.

A hargitafürdői edzőtábort két magyarországi nagymester, Tasnádi László és Flóri Miklós vezette, akik napi két edzésen több, mint 30 sportolónak adták át tudásukat. Őket három helyi edző, Szőcs László, Ábrahám Előd és Sinka Szabolcs segítette.

A székelyföldi veterán cselgáncsozókra a világbajnokság mellett még két nemzetközi verseny is vár szeptember végén, előbb a csehországi Teplicében, majd az ausztriai Linzben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.