Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csak egyszer kapott ki az Eb-n a fiatal udvarhelyi asztaliteniszező

Józsa Csongor 2022. augusztus 28., 16:21 utolsó módosítás: 2022. augusztus 28., 16:28

Három székelyudvarhelyi sportoló játszott a korosztályos asztalitenisz Európa-bajnokságon. Óriási eredmény született: Toró Dávid a kontinens elitjében zárt.

Csak egyszer kapott ki az Eb-n a fiatal udvarhelyi asztaliteniszező
Toró Dávid ötödik lett a korosztályos kontinenstornán Fotó: Erdély Bálint Előd

Ezen a hétvégén Strasbourgan rendezték a legkisebbek, az U11 és az U13-as korosztály számára kiírt asztalitenisz Európa-bajnokságot. A Székelyudvarhelyi ISK ifi 3-as korcsoportos fiú országos bajnoki címét szerző csapatából mind a három játékos ott volt a mezőnyben.

Az U11-eseknél az egyéni aranyérmes, Toró Dávid egymás után hozta mérkőzéseit, négy csoportkör után feljutott a főtáblára – ami a legjobb 32-es mezőnyt jelentette. A székelyföldi tehetség itt nem állt meg, a kieséses szakasz első párharcát a cseh Olejnik ellen 0–2-ről megfordítva nyerte. Következett egy francia ellenlábas, ezt a meccset is 3–2-re hozta, már a negyeddöntőben volt Toró.

Toró Dávid Fotó: Facebook/SzékelyudvarhelyiAsztaliteniszKlub

Itt a német Wang állította meg a menetelésben. A helyosztókon aztán 3–0-ra a spanyol Quesadát, és ugyancsak három szettben a francia Müllert ütötte ki.

Ez azt jelenti, hogy Toró Dávid ötödikként zárt élete első kontinenstornáján.

„Csodálatosan versenyzett, végig jól játszott Dávid. Tizenkét mérkőzésen tizenegyszer győztesként hagyta el a játékteret.

Óriási eredmény ez, ilyen szintű még nem volt a székelyudvarhelyi utánpótlásban.

Itt még nem állunk meg, következik az Európa Top 16-os megmérettetés” – mondta el megkeresésünkre György István, az asztaliteniszező edzője.

A másik két ISK-játékos közül Bărdaș Márk az U11-eseknél a vigaszágon a tizenharmadik, összesítésben a negyvenötödik lett, míg Sebők Márton az U13-asoknál szerepelt, itt nem tudta beverekedni magát a vigaszágon az első tizenhatba, így a mezőny második felében végzett.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.