Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csak ázsiai sportolók előzik meg az új karriercsúcsot elérő marosvásárhelyi klasszist

Horváth Bálint Ottó 2024. március 21., 12:40

Pályafutása legjobb helyét foglalja el Szőcs Bernadette, aki kilencedik a női asztaliteniszezők legfrissebb világranglistáján.

Csak ázsiai sportolók előzik meg az új karriercsúcsot elérő marosvásárhelyi klasszist
Szőcs Bernadette még magasabbra törne Fotó: Facebook/Federatia Romana de Tenis de Masa

A marosvásárhelyi származású sportoló a legjobban jegyzett európai asztaliteniszező a női mezőnyben, mögötte a német Nina Mittelham a 13. helyen található. A ranglistát értelemszerűen az ázsiai versenyzők uralják, Szőcs Bernadettét öt kínai, két japán és egy dél-koreai előzi meg, a világelső a kínai Sun Yingsha.

A Bukaresti Steaua asztaliteniszezője az elmúlt évben elért kiemelkedő eredményeinek köszönhetően fokozatosan közelítette meg az élmezőnyt.

Tavaly decemberben még a 12. pozícióban volt, aztán az év első versenyein is kiválóan teljesített, március elején bekerült a legjobb tíz közé, a legfrissebb világranglistán pedig még egyet lépett előre, és jelenleg az újabb karriercsúcsot jelentő 9. helyet foglalja el.

Szőcs Bernadette korábban klubja közösségi oldalának úgy nyilatkozott, egy álma teljesült azzal, hogy bejutott a világ tíz legjobb asztaliteniszezője közé, de nem akar itt megállni,

a következő célja az, hogy bekerüljön a top 5-be, de semmi nem fontosabb a legnagyobb álmánál, egy olimpiai éremnél.

„Az, hogy bejutottam a legjobb tíz közé, extra motivációt és energiát ad nekem. Minden eddiginél elszántabb vagyok, hogy bebizonyítsam, még magasabbra is képes vagyok eljutni” – jegyezte meg a 29 éves klasszis.

Fotó: Facebook/Szocs Bernadette

Tavaly történelmi jelentőségű eredményt ért el, hiszen a krakkói Európai Játékokon aranyérmet nyert egyéniben és a román női válogatottal is,

míg a malmői csapat Európa-bajnokságon a román együttessel a második helyen végeztek. A különböző színvonalas világkupaversenyeken szintén érmeket gyűjtött, a WTT Champions sorozat frankfurti állomásán pedig karrierje egyik legnagyobb győzelmét aratta, miután felülmúlta a kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok kínai Csen Menget, végül a negyeddöntőben ért véget a menetelése.

Idén bronzérmet szerzett a kontinens legjobb versenyzőit felvonultató, a svájci Montreaux-ban rendezett Europe Top 16 nevet viselő megmérettetésen, míg

a román válogatottal teljesítette célját, bejutott a dél-koreai Puszanban zajlott csapatvilágbajnokság negyeddöntőjébe, így kvótát szerzett a nyári párizsi olimpiára, ahol egyéniben is indulhat.

Szőcs Bernadette ezekben a napokban az egyéni országos bajnokságon versenyez Bukarestben, a következő nemzetközi viadal pedig március 27. és 31. között következik számára, amikor a dél-koreai Incshonban játszik a WTT Champions sorozatban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.