Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Címvédés, számos székelyföldi dobogós a hargitai autós gyorsasági versenyen

Dobos László 2023. június 18., 22:09 utolsó módosítás: 2023. június 19., 08:13

A Tolvajos-tető és a Hargitafürdő közötti 138 jelzésű megyei úton rendeztek a román autós hegyi gyorsasági bajnokság második versenyét, amelyet idén is Octavian Ciovică nyert meg. A nyílt kategóriában a székelyek közül ketten is a legjobb 8 között végeztek.

Címvédés, számos székelyföldi dobogós a hargitai autós gyorsasági versenyen
Galérianézet
Octavian Ciovică verseny közben • Forrás: Harghita Challenge

Mindkét hétvégi versenynapon változó volt az időjárás, a hivatalos edzéseken és a versenyen is a pilóták előbb száraz pályán, majd esőben mutatták be tudásukat, autójuk gyorsaságát.

Az 57 versenyző közül a brassói Octavian Ciovică (Radical SR8) bizonyult a leggyorsabbnak, ő egymást követően harmadik alkalommal nyerte meg a Hargita megyei autós gyorsasági versenyt.

Octavian Ciovică a száraz- és a vizes pályán is a leggyorsabb volt • Forrás: Harghita Challenge

A brassói pilóta 1:37,9 perc alatt teljesítette a 3652 méteres pályát, ami 124 km/órás átlagsebességet jelent, és ez új pályacsúcs.

A szintkülönbség 250 méteres volt, a rajtnál 1053 m, az érkezésnél pedig 1303 méter volt a tengerszint feletti különbség. A nyílt versenyben második helyen Emil Ghinea (Norma M20F), a harmadikon pedig Bogdan Duma (Mistsubishi Lancer Evolution) zárt.

A nyílt verseny dobogósai • Forrás: Harghita Challenge

Kitűnően versenyzek a csíki fiatalok, a szépvízi Fazakas Erik Zsolt (Honda Civic TypeR) a nyílt versenyben a hetedik, a csíkszeredai Szabó Botond (Radical SR3RS) pedig a nyolcadik helyen végzett, de mindketten több értékes díjat bezsebeltek.

Fazakas Erik Zsolt első lett a 6A és a 6-os kategória nyílt versenyén, első az ifjúságiak között és ő kapta a legjobb fiatal pilótának járó Rittner Béla Emlékdíjat.

Fazakas Erik Zsolt

Szabó Botond első helyen végzett az 1600 köbcenti alatti prototípusok géposztályában, illetve harmadik a prototípusok nyílt versenyén, és szintén harmadik a 3-as kategóriában.

A székelyudvarhelyi Jakab Attila (Mini Cooper S Turbo) két harmadik díjjal büszkélkedhet: a 6A géposztályban és a 6-os géposztály nyílt versenyén.

Szabó Botond remekül versenyzett • Forrás: Szabó Botond

Nagyon jól szerepelt a marosvásárhelyi Paskó Péter László (Volkswagen Polo), aki három második hellyel zárta a versenyt (6A és 6-os kategória nyílt versenye, illetve ifjúsági kategória).

Második hellyel tért haza a székelyföldi autós gyorsasági versenyről a brassói Patakfalvi Zsolt (Audi A4), aki a dobogó második fokára állhatott fel a 2-es géposztályban.

Octavian Ciovică harmadszorra nyert Hargita megyében autós hegyi gyorsasági versenyt • Forrás: Octavian Ciovică/Facebook

A Dietrich Árpád különdíjat az Ausztriából érkező Herbert Neubaer (Lancia Delta Integrale) érdemelte ki, aki a leggyorsabb volt a veterán autók viadalán.

A román autós gyorsasági bajnokság harmadik versenyét július 8–9-én rendezik, a helyszín pedig Resicabánya lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.