Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Búzás Róbert ötödik lett a junior ökölvívó Európa-bajnokságon

Gergely Imre 2024. június 28., 21:36

Két ellenfelét simán legyőzte, a harmadik ellen pontozásos vereséget szenvedett Búzás Róbert a junior ökölvívó Európa-bajnokságon. Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub Magyarország színeiben versenyző bokszolója így a pontszerző ötödik helyen végzett.

Búzás Róbert ötödik lett a junior ökölvívó Európa-bajnokságon
Galérianézet
Huszár Árpád edző büszke tanítványára, Búzás Róbertre Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Két gyergyói ökölvívó indult a Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban zajló junior (U16-os korosztályú) Európa-bajnokságon. A 28 ország 370 bokszolója között Búzás Róbert és Tallósi Vanessza is szorítóba lépett, mindketten a 60 kilós súlycsopolrtban. A válogatott edzői stáb tagjaként jelen volt a versenyen nevelőedzőjük, Huszár Árpád is.

Tallósi Vanessza a lengyel Wiktoria Kustosz ellen húzott kesztyűt a legjobb nyolc közé jutásért. A múlt évben még a serdülő (U14-es) korosztályban Eb-bronzérmet szerző Vanesszának most nem sikerült jól a verseny, pontozással alulmaradt, így számára a 16 között véget ért a kontinenstorna.

Tallósi Vanessza számára a 16 között ért véget a torna Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Nagyon népes volt a mezőny a fiúk 60 kilós súlycsoportjában, Búzás Róbert már a 32-es mezőnyben szorítóba lépett. Itt nagyon jó ökölvívást bemutatva, mindhárom menetet megnyerve, egyhangú pontozással győzött a szlovákiai Martin Bohuncak ellen.

Róbert a legjobb 16 között egy lengyel ellenféllel, Jan Januszewszkivel találkozott. Az előző összecsapásához hasonlóan

itt is mindhárom menetet megnyerte és ismét egyhangú pontozással győzött és ezzel továbbjutott a legjobb nyolc közé.

Itt a szerb Petar Sandic volt a következő rivális. A küzdelem a látottak alapján akár fordított eredményt is hozhatott volna, de a pontozás végül a szerb fiúnak kedvezett. Így Búzás Róbert élete első kontinentális viadalán az 5. helyen zárt.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Amint megkeresésünkre válaszolva nevelőedzője Huszár Árpád elmondta az eredmény ellenére szívből gratulál a sportolónak, aki ezen a mérkőzésen is nagyon jól bokszolt. „Ahogy mi láttuk, Robi valójában nem maradt alul ezen a mérkőzésen sem, ugyanúgy kimagaslóan teljesített, mint a korábbi két sikerrel megvívott meccsén. Nagyon érett bokszolást mutatott be, betartva az edzői utasításokat” – tette hozzá.

Fotó: Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

A Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub számára még korántsem ért véget a nemzetközi megmérettetések idei sorozata. Benedek Péter, aki idén váltott az juniorból az ifjúsági korosztályba, megkapta a behívót a magyar ifjúsági ökölvívó-válogatott összetartására, amelyre ezekben a napokban kerül sor Budapesten. Számít rá a magyar válogatott, a cél az, hogy a lehető legfelkészültebben vehessen majd részt a korosztályos nemzetközi versenyeken.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.