Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Budapesten gyűlnek össze a Kárpát-medence egyetemistái

Székely Sport 2023. február 15., 11:15

Budapesten rendezi meg 2023. március 2. és 4. között az ELTE sportegyesülete, a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a 14. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK). A tornára az anyaországról és a határon túlról is várják az egyetemi sportolókat.

Budapesten gyűlnek össze a Kárpát-medence egyetemistái
A határokon is átívelő multisport rendezvény idén harmadik alkalommal ad helyet Budapest egyik legújabb jótékonysági futóversenyének Fotó: KEK

A Ferencvárosi Torna Club sportszakmai támogatásával zajló multisport tornán 3 napon keresztül 8 sportágban (asztalitenisz, darts, futás, labdarúgás, futsal, kosárlabda, röplabda, sakk), közel 1500 egyetemista sportol együtt. Az esemény bekerült a 2022-es év három legjobb szabadidősport-rendezvénye közé és végül a 3. helyen végzett az Év Sportolója Gálán.

A „Sport határok nélkül!” mottóval zajló KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. „Tizennegyedik alkalommal várjuk egész Kárpát-medencéből a magyar diákokat, egyetemi hallgatókat Budapesten az NKE és az ELTE kampuszain. Ha március, akkor KEK.

Minden évben egy biztos pont vagyunk a sportnaptárakban: szokásos sportágak, jótékonyság, Budapest legklasszabb futóversenye. És amire külön büszkék vagyunk, hogy 2022-ben a 3. legjobb szabadidősport-esemény lettünk.

Ez természetesen nem jöhetett volna össze a kitartó támogatóink nélkül, akik közül szeretném kiemelni a Ferencvárosi Torna Clubot, társszervezőinket az NKE-t és az ELTE-t” – fogalmazott Simon Gábor, a BEAC igazgatója, a KEK alapítója.

A határokon is átívelő multisport rendezvény idén harmadik alkalommal ad helyet Budapest egyik legújabb jótékonysági futóversenyének az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásának köszönhetően. A KEK Run 2023 elnevezésű eseményre március 4-én kerül sor a Ludovika Campuson.

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A közös, nemes cél érdekében idén is összefognak a résztvevő csapatokkal, támogatókkal és a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket segítik. 2023-ban a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.