Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Búcsúzott az élvonaltól a vásárhelyi röplabdacsapat

Horváth Bálint Ottó 2024. április 23., 17:16

Hazai pályán bukta el a női élvonalbeli röplabda-bajnokság osztályozós párharcának mindent eldöntő ötödik mérkőzését az újonc Marosvásárhelyi CSU Medicina, amely így egyetlen szezon után búcsúzott a legjobbak mezőnyétől.

Búcsúzott az élvonaltól a vásárhelyi röplabdacsapat
Nem tudta kihasználni a pályaelőnyét a Medicina. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureș

A Marosvásárhelyi Egyetemi Sportklub (CSU Medicina) női röplabdacsapata két év kihagyást követően a 2023–2024-es szezonban újra az élvonalban szerepelt, miután eleget tett a Román Röplabda Szövetség meghívásának, és átvette a visszalépett SCMU Craiova helyét.

A tizenkét együttest felvonultató A1 osztályos bajnokságban a marosvásárhelyi klubot a nagy tapasztalattal rendelkező belga szakvezető, Julien Van de Vyver irányította, a keretet több rutinos külföldi játékossal erősítették meg, akik mellett néhány helyi tehetséges röplabdázó alkotta a csapatot.

Fotó: Facebook/Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureș

A szezon előtt átalakított gárdának azonban nem sikerült felnőni a feladathoz, és bár voltak kifejezetten jól sikerült mérkőzései az erősebb ellenfelekkel szemben is, de nem tudott elmozdulni a kiesőzónából. A Medicina négy győzelemmel és tizennyolc vereséggel a 10. helyen zárta az alapszakaszt, nagy távolságra a felsőházi rájátszástól, ahová a nyolc legjobb csapat jutott be.

A négy leggyengébb együttes az alsóházban a kiesés elkerülése ellen küzdött, a vásárhelyiek vetélytársa az FC Argeș Pitești volt, amely három ponttal lemaradva mögöttük végzett a tabellán. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc kiegyensúlyozott csatát hozott, ahol az ötödik mérkőzés döntött arról, hogy melyikük marad jövőre is a legjobbak között. Az első négy találkozón mindkét csapat két-két meccset nyert meg otthon és idegenben, majd a sorsdöntő összecsapáson a Medicina nem tudta kihasználni a pályaelőnyét, múlt hétvégén 3–1-re maradt alul, így egy szezon után búcsúzik az élvonaltól.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.