Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bravúros eredménnyel zárták az ifjúsági snowboard-vébét a székely sportolók

Székely Sport 2023. április 01., 21:40

Olaszországban befejeződött az ifjúsági snowboard-vébé, ahol szép eredményeket értek el a román színekben induló székelyföldi sportolók. Csapatversenyben a Bartalis Henrietta és Horvát Tamás alkotta kettős az előkelő 13. helyen végzett.

Bravúros eredménnyel zárták az ifjúsági snowboard-vébét a székely sportolók
A romániai ifjúsági snowboard válogatott Olaszországban, a vébé helyszínén. A csapattal tartott Reisz Zoltán, aki jövőtől edző lesz a csíkszeredai klubnál Fotó: Forrás: Kinda Géza

Az olaszországi Passo San Pellegrino-ban zajlott március végén, illetve április első napján az ifjúsági hódeszka (snowboard) világbajnokság, amelyen részt vett a többségében székelyföldi sportolókból álló romániai válogatott is.

A vébét a 21 éven aluliak számára írták ki, Romániát a 2004-es születésű Bartalis Henrietta és Horvát Tamás, illetve a 2006-os születésű Mandel Kata és Ștefan Lazăr képviselte, akiket Kinda Géza edző kísért el.

Kinda Géza a verseny után a Székelyhon kérdéseire válaszolva elmondta, hogy a csapatverseny egy kicsit jobban sikerült, mint az egyéni. „Egyéniben Bartalis Henrietta 17. helye a legjobb eredményünk, csapatversenyben 32 induló duó közül tizenharmadikok lettünk.

Azt külön meg említenem, hogy az első körben az egy nappal korábbi spanyol ifivilágbajnokot ejtettük ki, és ez a tény is azt mutatja, hogyha a csillagok is úgy állnak, esélyünk lehet bármikor egy ilyen rangos versenyen a pódiumra. Horvát Tamás és Bartalis Henrietta páros vitte véghez ezt a bravúrt”

– mondta el Kinda Géza, akitől megtudtuk, hogy a vébé után nem utaznak rögtön haza, tapasztalatszerzés céljából részt szeretnének venni az olasz és az egy hét múlva (április 7-8.) esedékes francia bajnokságon.

Ifjúsági hódeszka vb, snowboard krossz próba, vegyes csapatok versenye (32 induló duó): 1. Ausztrália (Josie Baff, James Johnstone), 2. Franciaország II. csapata (Camille Poulat, Achille Leleu), 3. Franciaország I. csapata (Lea Casta, Aidan Chollet), … 13. Románia I. csapata (Bartalis Henrietta, Horvát Tamás), … 25. (holtversenyben) Románia II. csapata (Mandel Kata, Ștefan Lazăr) és Magyarország (Brunner Blanka, Barabás Bálint).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.