Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bravúros döntetlen a hollandok ellen, nyolcaddöntős Románia

Sebestyén Ervin 2022. szeptember 02., 22:02

Lejátszotta utolsó csoportmérkőzését a román férfi vízilabda-válogatott, az ellenfél Hollandia csapata volt. Miután a meccs döntetlennel ért véget biztossá vált, hogy Románia a C csoportból a harmadik helyen jut tovább a 2022-es Eb nyolcaddöntőjébe.

Bravúros döntetlen a hollandok ellen, nyolcaddöntős Románia
Nagyot küzdött a román férfi vízilabda-válogatott, döntetlent értek el a hollandok ellen Fotó: Facebook/Román Vízilabda-szövetség

A péntek esti összecsapás során sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, félidőben 6–5-re vezettek a hollandok. A mérkőzés második felét ismét rosszabbul kezdték a románok, 4–3-ra elveszítették a harmadik negyedet. Az utolsó nyolc percben viszont remekül teljesítettek, amelyet végül 4–2-es eredménnyel zártak, így összességében 12–12-re végeztek a válogatottak.

Ez azt jelenti, hogy Románia nemzeti csapata a C csoport harmadik helyén zárt, a hollandokkal holtversenyben 4-4 pontot gyűjtöttek össze, azonban a románok gólkülönbsége rosszabb. Legközelebb vasárnap 16 órától játszanak, a nyolcaddöntőbeli ellenfelük az A kvartett második helyezettje lesz, azaz az Olaszország–Montenegró összecsapás vesztese, jelenleg 6-6 egységgel áll a két válogatott.

Vízilabda Európa-bajnokság, férfiak, 3. (utolsó) forduló:
Románia–Hollandia 12–12 (3–3, 2–3, 3–4, 4–2).
A román gólszerzők: Tudor Fulea 6, Silvian Colodrovschi, Georgescu Vlad 2-2, Neamțu Andrei és Antipa Victor.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.