Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bowlingban ifjúsági Európa-bajnoka van Csíkszeredának

Dobos László 2024. március 28., 17:47

Helsinkiben elkezdődött az ifjúsági bowling Európa-bajnokság, amelynek első két versenyszámában döntőbe jutott a csíkszeredai Balázs-Bécsi Máté: egyéniben bronzérmes lett, párosban pedig konstancai csapattársával a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Bowlingban ifjúsági Európa-bajnoka van Csíkszeredának
Galérianézet
A romániai ifjúsági bowling-válogatott. Balról jobbra: Marius Piticariu edző, Mihai Alin Dragnia, Balázs-Bécsi Máté, Adrian Bălos és Radu Gabriel Tufan Fotó: Román Bowling-szövetség

A vasárnapig tartó finnországi Európa-bajnokságon Romániát a Balázs-Bécsi Máté, Mihai Alin Dragnia, Radu Gabriel Tufan és Adrian Bălos alkotta csapat képviseli.

Párosban a romániai versenyzők túlteljesítettek minden elvárást,

a csíki Balázs Bécsi Máté és a konstancai Mihai Alin Dragnia Európa-bajnok lett.

Az egyéni versenyszámban a finn Markus Lahti és a svéd Carl Eklund előzte meg Balázs-Bécsit, aki így bronzérmes lett, míg párosban a romániai duó a finn Jussi Laine-Markus Lahti kettőst múlta felül a döntőben.

Középen az Európa-bajnok páros: balról jobbra Mihai Alin Dragnia, Balázs-Bécsi Máté és Marius Piticariu edző Fotó: Román Bowling-szövetség

Balázs-Bécsi szüleitől megtudtuk, hogy az új székelyföldi Európa-bajnok még csak 15 éves, a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium 9. osztályos diákja.

„Fiatal kora ellenére Máté már komoly tapasztalattal rendelkezik, negyedik alkalommal vesz részt az ifjúságiak Európa-bajnokságán. Pénteken és szombaton a csapatversenyt rendezik, vasárnap pedig a Master-próbát, amelyen az egyéni, a páros és a csapatversenyen elért eredmények alapján a legjobb 16 versenyző vehet részt, reméljük Máté is közöttük lesz. Az a próba kieséses rendszerben zajlik” – mondta el megkeresésünkre Balázs-Bécsi Zsolt, a székelyföldi kontinensbajnok édesapja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.