Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bokszvilágverseny Gyergyóban: nagyszabású sporteseményt rendez az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub

Gergely Imre 2022. április 11., 17:19

Európa legjobb U16-os és U14-es korosztályú ökölvívói csapnak össze idén júniusban Gyergyószentmiklóson, de a világ más részeiről is várják a válogatottakat az első alkalommal megrendezendő nemzetközi Gyergyó Kupára.

Bokszvilágverseny Gyergyóban: nagyszabású sporteseményt rendez az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub
Indul az ökölvívó Gyergyó Kupa szervezése Fotó: Gergely Imre

Romániában ez lesz az első ilyen szintű verseny ezekben a korosztályokban, a Gyergyó Openhez hasonló viadal még csak egy volt korábban, amikor Brassóban az U18-as és U20-as bokszolók találkoztak – mondta el az eseményt bejelentő sajtótájékoztatón Vasile Cîtea, a Román Ökölvívó-szövetség elnöke.

A június 20. és 27. között sorra kerülő viadal egy idén indult nyílt európai körversenysorozat állomása lesz. A mérkőzéseknek a tavaly átadott Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont ad majd helyet.

A rendezés jogának megszerzéséhez önmagában nem lett volna elég a modern sportlétesítmény létezése, sokat nyomott a latban az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub eddigi eredménylistája.

Mint ismeretes, a Huszár Árpád edző irányításával dolgozó EGÖSK bokszolói az elmúlt két évben számos országos bajnoki címet nyertek Romániában és Magyarországon egyaránt.

Huszár Árpád közölte, a Gyergyó Kupán öt U14-es és öt U16-os korosztályú gyergyói bokszoló lép majd szorítóba a magyarországi, illetve a romániai válogatott színeiben.

Arra számít, hogy többen közülük dobogóra is állnak, de aranyérmesük is lesz, ahogyan a brassói viadalon is volt.

A verseny szervezési feladatait az Arbor Vállalkozók Szövetsége fogja majd össze, őket kérték fel erre, ők vállalják a logisztikai, elszállásolási és számos más tennivaló elvégzését azért, hogy az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubra minimális ilyen teher háruljon. Ők így csak a sportra, a versenyzők munkájára tudnak majd koncentrálni – mondta el Barabás Csaba, az Arbor vezetője.

Vasile Cîtea hangsúlyozta a helyi és megyei önkormányzat partnerségének fontosságát is, leszögezve, hogy megfelelő helyi támogatás nélkül a sportélet nem működhet.

Az ide fektetett támogatás azonban mindenképp megtérül, hiszen komoly figyelem irányul majd a verseny kapcsán a városra, illetve a megyére.

Borboly Csaba, Hargita megye önkormányzatának elnöke kifejtette, örül, hogy szépen fejlődik a Huszár Árpád által megálmodott és megvalósított ökölvívóélet Gyergyószentmiklóson, ez pedig nem csupán országos bajnoki címekben mutatkozik meg, de nemzetközi szinten is elismerik, ami a célzatos, tudatos munkának köszönhető. A megye első körben 50 ezer lejjel támogatja a szervezést – mondta. A város támogatásáról biztosította a szervezőket Len Emil alpolgármester is.

A sajtótájékoztatón jelen volt Valentin Silaghi, aki az 1980-as moszkvai olimpián bronzérmet nyert, majd emigrált, 32 éve Németország ökölvívó-válogatottjainál dolgozik edzőként, és közel 50 érmet szereztek sportolói a világversenyeken.

A sajtótájékoztatót megelőző edzést megtekintve dicsérte a Gyergyószentmiklóson zajló szakmai munkát, és rámutatott, az a lehetőség, hogy a fiatal sportolók más nemzetek versenyzőivel találkozhatnak, óriási fejlődési lehetőséget jelent számukra.

A Román Ökölvívó-szövetség elnöke még rámutatott: minden sportbarát figyelmét érdemes felhívni a júniusi viadalra, hiszen ez egy valóban világszintű sporteseménynek ígérkezik. Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mely országok bokszolói lesznek itt, hiszen a regisztráció még nem indult el, de arra számítanak, hogy a brassói versenyhez hasonlóan most is legalább húsz nemzet legjobbjai érkeznek Gyergyószentmiklósra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.