Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Lőrincz testvérek Tusványoson: biztonságban van a magyar birkózás jövője

Sebestyén Ervin 2022. július 20., 18:21 utolsó módosítás: 2022. július 24., 10:58

Ellátogattak a Tusványosra a Lőrincz testvérek is, a tokiói olimpián kötöttfogású birkózásban aranyérmes Tamás és ezüstérmes Viktor. A saját életükről beszéltek, hogy mi történt visszavonulásuk óta, valamint a magyar birkózás jövőjéről is meséltek.

A Lőrincz testvérek Tusványoson: biztonságban van a magyar birkózás jövője
Galérianézet
Lőrincz Viktor szerencsésnek érzi magát, mivel alig visszavonulása után rögtön munkát kapott a birkózáson belül Fotó: Beliczay László

Lőrincz Viktor olimpiai és világbajnoki ezüstérmes birkózó, aki így is elégedett a maga mögött hagyott karrierjével. „Természetesen az arany fényesebb lett volna, de az olimpián szerzett ezüst az számomra egy megnyert ezüst, nem egy elbukott arany.

Miután lejártak az ötkarikás játékok úgy éreztem már nincs meg bennem a kellő erő a folytatáshoz, ezt pedig nem lehet hobbiszinten csinálni”

– értékelt Lőrincz Viktor.

Hozzátette azt is, hogy rendkívül szerencsésnek érzi magát, mivel alig visszavonulása után rögtön munkát kapott a birkózáson belül. „Az U23-as válogatott vezetőedzője vagyok, valamint a felnőtt válogatott edzője. Ez hatalmas megtiszteltetés, ugyanakkor nagyon új szerepkör, amibe bele kell tanulnom. Ehhez viszont megvan a mindennapi motiváció. Hogy mennyire végzem jól a dolgom az még kérdés, de bízom benne, hogy hosszútávon jövedelmező”.

Viktor gondolataival egyetértett Tamás is, aki olimpiai világ- és Európa-bajnoknak vallhatja magát. „A birkózás rendkívül erős és kemény sport. Szerintem nem létezik olyan ember, aki hobbiként csinálja, nem hívod le a haverokat birkózni, mint például focizni.

Komoly célokkal lehet ebbe belekezdeni, meg kell találni a folyamatos motivációt a küzdéshez és fejlődéshez”

– osztotta meg gondolatait a Lőrincz testvérek idősebbik tagja.

Lőrincz Tamás szerint sokat változott a világ azóta, amióta ők elkezdték ezt a sportot, de az alapelvek ugyanazok Fotó: Beliczay László

Elárulta, hogy egy külön álma teljesült azzal, hogy a Kozma István magyar birkózó akadémia tagja lehet. „Hatalmas öröm, hogy még mindig részem lehet a magyar birkózásban. Nagyon fontos az utánpótlás, viszont úgy gondolom jó úton halad ez is, nagyszerű szakemberekkel dolgozunk együtt, akik tudják mit kell tenni ahhoz, hogy valaki sikeres legyen. Sokat változott a világ azóta, amióta mi kezdtük ezt a sportot, de az alapelvek ugyanazok”.

A testvérpár kiemelte, hogy folyamatos belátásuk van a magyar birkózás világába, ezek alapján pedig magabiztosan kijelentették, hogy

még jó sokáig biztonságban a birkózás, de nem szabad lazsálni, folyamatosan dolgozni kell a sikerekért.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.