Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Biztató évkezdés a Marosvásárhelyi VSK-nál, kiváló eredményeket értek el a sportolói

Horváth Bálint Ottó 2022. március 30., 17:31 utolsó módosítás: 2022. március 30., 21:37

A Marosvásárhelyi Városi Sportklub vezetősége díjazta azokat a sportolókat, akik a klub színeiben kimagasló eredményeket értek el az első negyedévben az országos és nemzetközi megmérettetéseken.

Biztató évkezdés a Marosvásárhelyi VSK-nál, kiváló eredményeket értek el a sportolói
Galérianézet
A Marosvásárhelyi VSK ifjú tehetségei: Béres Krisztina, Moréh Tamás, Koncz Nimród, Mészáros Balázs, Nagy Tamás, Biró Krisztián Fotó: Haáz Vince

A klub székhelyén tartott szerdai sajtótájékozatón Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere emlékeztetett rá, hogy ezelőtt bő másfél évvel a marosvásárhelyi sportélet számos akadállyal küszködött, így radikális változásra volt szükség, újjá kellett éleszteni és megreformálni a sportot a városban.

„Mostanra látszik a változás, és lassan jönnek az eredmények, a sportolók számos érmet nyertek az országos és nemzetközi versenyeken. A feladatunk nem változott, továbbra is szeretnénk fejleszteni a város sportinfrastruktúráját, tárgyalunk a miniszterelnökséggel a meglévő sportlétesítmények átvételéről, hogy ezek hosszú távú működtetésével a vásárhelyi sportolóknak mindig jó minőségű és karbantartott sportbázisa legyen. Sajnos a bürokrácia nagy akadály, de ez nem lehet kifogás” – nyilatkozta a városvezető.

Fotó: Haáz Vince

Ezután következett a sportolók díjazása, akik közül Daniel Nicușan és Fángli Henrietta úszók videóüzenetben jelentkeztek be, mivel jelenleg az Egyesült Államokban végzik egyetemi tanulmányaikat. A múlt héten Bákóban zajlott országos bajnokságon viszont jelen voltak, a felnőttek között Daniel Nicușan két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett,

míg Fángli Henrietta a mellúszás bajnoka lett, hiszen mindhárom távon, 50, 100 és 200 méteren is győzött, ráadásul 100 méteren 21 éves országos csúcsot döntött meg (!).

Béres Krisztina Fotó: Haáz Vince

Fángli Henrietta elmondta, kicsit meglepőek számára ezek az eredmények, mert nem érezte magát csúcsformában. Már régóta a célja volt megdönteni a rekordot, mentálisan fejlődött a legtöbbet, hiszen a mostani teljesítménye már egy ideje benne volt, csak valahogy nem tudta kihozni magából.

Mészáros Balázs és Nagy Tamás Fotó: Haáz Vince

„Vártam, hogy újra itthon versenyezzek, nagy élmény volt számomra, ez volt az egyik kedvenc versenyem, és nemcsak azért, mert nagyon jól sikerült, hanem mert nagyon jól éreztem magam. Nagyon motiválnak ezek az eredmények, hogy a jövőben még jobb teljesítményt nyújtsak. Örülök annak, hogy az amerikai edzők felkészítettek és elengedtek a romániai országos bajnokságra, segített, hogy az egész csapat támogatott.

A legnagyobb célom az olimpia, de addig nagyon hosszú az út, de ha kijutok, minél jobb eredményt szeretnénk elérni, ugyanakkor nem helyezek nagy nyomást magamra

– közölte. Hozzátette, a honvágy a legnehezebb számára, nem tudja annyira jól kezelni, de abban biztos, hogy az Amerikában töltött idő a javára fog válni.

Moréh Tamás és Koncz Nimród, Fotó: Haáz Vince

Az idei legjobb eredmény Biró Krisztián – a Városi Sportklub és az Iskolás Sportklub közös sportolója – nevéhez fűződik, aki ezüstérmes lett a bulgáriai Plovdivban rendezett felnőtt, U23-as birkozó Európa-bajnokságon. Az ISK birkózóedzője, Gyarmati Ferenc szerint fantasztikus az általa elért eredmény, a folytatásban azonban kis és jól meggondolt lépéseket kell tenniük, hiszen Biró Krisztián még nem töltötte be a 20 évet sem.

Biró Krisztián Fotó: Haáz Vince

„A legfontosabb, hogy a korosztályában szervezendő Európa- és világbajnokságokon vegyen részt és bizonyítson, majd a későbbiekben biztos megteszi a lépést a felnőtt mezőnybe” – mutatott rá Gyarmati Ferenc, kiemelve, hogy edzőjével, Fazakas Csaba és stábjával közösen döntötték el, hogy Biró ne utazzon el a jelenleg Budapesten zajló felnőtt Eb-re.

Mellettük díjazásban részesült:

– Nagy Tamás teremlabdarúgó, aki a román válogatottal kijutott az U19-es Európa-bajnokságra;

– Moréh Tamás országos bajnok íjász;

– Koncz Nimród, aki három bronzérmet nyert és két negyedik helyezést ért el az ifjúsági mezőnyben az úszó ob-n, amelyen Mészáros Balázs egy hatodik, egy hetedik és egy nyolcadik helyet szerzett a felnőtteknél;

– Jakab Szilárd Sámuel, aki ezüstérmes volt az országos terem atlétikabajnokságon;

– Béres Krisztina úszó, aki egy romániai és egy magyarországi versenyen ért el dobogós helyezéseket, idén került fel a junioroktól az ifjúsági mezőnybe;

– Fülöp Csaba, Barabási Rozália és Böjte Attila veterán atléták, mindannyian országos bajnokok.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.