Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bemelegítésnek három Eb-pontot szállított Toró Dávid

Józsa Csongor 2024. május 22., 18:02

A csapatversennyel indult az U13-as korosztály számára kiírt bukaresti asztalitenisz Európa-bajnokság. Nem jelentett gondot az első hopp a székelyföldi játékos és edzőt a soraiban tudó házigazdáknak.

Bemelegítésnek három Eb-pontot szállított Toró Dávid
A székelyudvarhelyi Toró Dávid második korosztályos kontinestornáján szerepel Fotó: Facebook/frtmromania

Csendes szerdai nap a fővárosi parkban, a gyerekeknek fenntartott játszóhelyek szinte üresek, az óriáskerék sem működik. Két lépéssel arrébb a sportcsarnokban egymást érik a meccsek, itt rendezik az U13-as korosztály számára kiírt asztalitenisz Európa-bajnokságot. A romániai keretben egy székelyudvarhelyi játékossal, Toró Dáviddal, illetve edzőjével, György Istvánnal.

Reggel a Montenegró elleni mérkőzés volt az első a házigazdák számára. Ez volt papíron a könnyebb ellenfél a kettő közül. Ezen a szinten a csapatversenyek vegyespárossal kezdődnek, aztán négy egyes követi ezt, ahol felváltva játszanak a lányok és a fiúk.

A Toró Dávid-Maya Madar duó kissé álmosan indított, fokozatosan emelte a ritmust, egy szettet engedélyezett az ellenlábasnak, az utolsó két játszmát pedig 4-re és 2-re húzták be.

Az egyesekkel sem adódott túl sok gondja a György István és Andreea Zamfir által irányított házigazdáknak. A sort a székelyudvarhelyi asztaliteniszező zárta, nagyon simán, 3–0-ra diadalmaskodott Milan Vucetic ellen, ahogy a romániai csapat is 5–0-ra nyert.

Az ukránok már más „kávéház”, ők vártak a romániai együttesre kora délután. Az edző duó nem cserélt, Toró és Madar ezúttal az első szettet elveszítette, gyorsan egyenlítettek, aztán az irtó fontos harmadikat 14–12-re hozták. A negyedik már nem sok izgalmat hozott, megvolt az első pont.

„Ez volt a párharcot eldöntő meccs. Amennyiben ez elmegy, akkor teljesen más lelki állapottal folytatjuk, lehet, hogy épp ennyire sima nem lett volna”

– fejtette ki gyorsan álláspontját a Székely Sportnak György István, az U13-as romániai válogatott egyik szövetségi kapitánya.

A romániai vegyespáros Fotó: Facebook/frtmromania

Itt is az utolsó találkozót a Székelyudvarhelyi ISK asztaliteniszezője, Toró Dávid játszotta Vologyimir Nevizsin ellen. Elúszni látszott a mérkőzés, 2–0-ra vezetett az ukrán sportoló, ráadásul a harmadik játszmában 6–3 állt a neve mellett. Egy időkéréssel valamelyest rendezte a sorokat a fiatal asztaliteniszező, megfordította és megnyerte ezt a szettet.

Az összecsapást viszont már nem tudta, de így sem volt túl nagy baj, ugyanis a romániai gárda 4–1-re nyert összesítésben, ott van a csütörtöki középdöntőben.

„Ezen az utóbbi meccsen kikaptam, pedig úgy éreztem, hogy jól játszottam. Összességében az egész napos teljesítményem rendben volt. Jó kis bemelegítés volt ez, mert a neheze még ránk vár” – fejtette ki a Székely Sportnak a 13 éves Toró Dávid.

Csütörtökön következik a középdöntő a csapatversenyben, itt másik három együttest kapnak ellenfélként, az első kettő jut a kieséses szakaszba. Pénteken a vegyespárosoké a terep, szombat-vasárnap pedig az egyéni küzdelmek jönnek a bukaresti sportcsarnokban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.