Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Beférkőztek az élmezőnybe az udvarhelyi triatlonisták Balatonfűzfőn

Székely Sport 2023. szeptember 15., 15:02 utolsó módosítás: 2023. szeptember 15., 15:12

Az Udvarhely Triatlon Club (UTC) két sportolója vett részt Magyarországon a Balatonman Fűzfő elnevezésű triatlonversenyen. László Csongor és Nemes Zoltán kategóriájukban az élmezőnyben végeztek a kimerítő viadalon.

Beférkőztek az élmezőnybe az udvarhelyi triatlonisták Balatonfűzfőn
László Csongor és Nemes Zoltán sikeres versenyen vannak túl Fotó: Udvarhely Triatlon Club

A két székelyföldi sportoló közül László Csongor első teljes Ironman távjára készült, míg Nemes Zoltán fél távon állt rajthoz az idei megmérettetésen. Az udvarhelyi versenyzők közül egyre többen vállalják be a kimerítő és megterhelő viadalt, az egyesület immár a negyedik Ironman teljesítésével büszkélkedhet, ami 3800 m úszásból, 176 km kerékpározásból és 42 km futásból tevődik össze.

Ezt a távot László Csongor 11 óra, 28 perc és 6 másodperc alatt teljesítette, az eredménye a férfiak kategóriájában a 30. pozíciót jelentette számára, a 35-39 éves korosztályban pedig a harmadik helyen végzett.

Fotó: Udvarhely Triatlon Club

László Csongor elmondása szerint nehéz két hét előzte meg a versenyre való felkészülést. Gyomorrontás miatt ugyanis sok edzést ki kellett hagynia, emiatt többet idegeskedett és a szokásosnál jobban izgult, mert egy ilyen nagyszabású versenyre nem 1-2 hét alatt kellett felkészülni. De az utolsó napokban sikerült teljes körű edzést végeznie, a sok hajnali úszás, a több órás kerékpározás és szaladás meghozta a gyümölcsét. A versenyen az úszást 1 óra és 25 perc, a kerékpározást 5 óra és 34 perc, míg a szaladást 4 óra és 22 perc alatt teljesítette.

Fotó: Udvarhely Triatlon Club

Nemes Zoltán ennek a távnak a felét vállalta be, az 1900 m úszást 42 perc, a 74 km kerékpározást, ami egyik erőssége is, 2 óra és 10 perc (a teljes mezőnyben ez volt az ötödik legjobb eredmény), a fél maratoni 21 km-t pedig – amely során egy sérülés is hátráltatta, de sikerült befejeznie a versenyt – 1 óra és 52 perc alatt abszolválta. Így végül a 40-44 éves korosztályban a legjobb tíz közé küzdötte be magát, a teljes ideje 4 óra, 51 perc és 21 másodperc volt, amivel a nyolcadik helyen zárta a versenyt, míg a férfi mezőnyben az eredménye a 16. helyre volt elegendő.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.